SİVEREK KAYMAKAMLIĞINDAN 80 KÖYDE ANASIFI


Mehmet SEZGİN/SİVEREK

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe kaymakamlığı ilçeye bağlı 80 köyde ve ilçe merkezinde toplan 100 derslik anasıfı

SİVEREK KAYMAKAMLIĞINDAN 80 KÖYDE ANASIFI
15 Temmuz 2009 - 19:58
kuracak.
Okul öncesi eğitim için ilçeye bağlı 80 köyde yapılacak araştırmalar sonrasında 10 öğrencinin bulunduğu 80 köyde köylü vatandaşlarımız ile iş birliği yaparak ana sınıfı kuracağını belirten ilçe kaymakamı kemal yıldızköylerde anasınıflarını kurulması için gezilerde bulunarak ilçenin Çökelek, Verimli, Güzelek, Revşanlı ve Altunağır köylerinde inceleme yaparak anasınıfı için veliler ile konuşarak sınıf için yer tespitinde bulundu.
Yapılan geziler sonrasında bir açıklamada bulunan Yıldız şöyle dedi.
‘' ilçemize bağlı 80 köyde ve ilçe merkezinde 20 adet olmak özere toplam 100 derslik anasıfı için çalışmalara başladık köylerde yaptığım gezilerde öğrenci velilerinde söz alarak köylülerden de destek isteyerek okul öncesi eğitim için gerekli çalışmaları başlattık. Öğretmenlerimiz köylerde tespitler yaptıktan sonra belirlenen yerde anasıfını kurup 2009–2010 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitimde büyük adım atacağız, bu sınıflar sayesinde kadınlarımız hem iş yaparken çocuğunu bırakacak bir yere kavuşacak hemde çocuklar eğitim almış olacak, bu konuda hayırseverlerden yardım talebinde bulunuyoruz.'' dedi.
Köylü ve kaymakamlık işbirliği ile kurulacak olan anasınıfları ile ilgili ‘'okulunu yap adın kap ‘' kampanyasının başlatıldığı belirti.
Bu haber 2534 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu