SİVEREK KENT KONSEYİ TOPLANDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Belediye bünyesinde kurulu bulunan Kent Konseyi

SİVEREK KENT KONSEYİ TOPLANDI
29 Ocak 2010 - 19:18
toplandı.
 
Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Konsey Üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Kent Konseyi gündeminde bulunan Kent Konseyi Gençlik Meclis Başkanlığının önerisiyle hazırlanan Liselerde şiddet olaylarının çözümü için Eğitim-Bir Sen Sendikası ile Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanlığı öncülüğünde beş Sivil Toplum Kuruluşunun birlikte hazırladığı ’’liselerde şiddetin önlenmesi’’ projesi görüşüldü.
    
Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Azize Dolaş’ın Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız çocuklarının İnsan Haklarının korunması ve geliştirilmesi ortak programı çerçevesinde ’’Kadın eğitim ve barınma merkezlerin" kurulması önerisi 
  
İlçede trafik sorununu çözümü için Belediye Meclisine öneri verilip yeni oto parkların oluşturulması, ilçede başıboş hayvanlar için hayvan barınaklarının kurulması da görüşüldü.
  
Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener’ın öğrenci meclislerinin kurulması amacıyla çalışma yapılması oy birliğiyle karar alındı.
    
Kent Konseyi toplantısı dilek ve temennilerle bölümüyle sona erdi.












Bu haber 2767 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu