Siverek Medya Grubu İsrail Katliamını Kınadı

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısından dolayı savaş ve soykırım suçlusu olarak yargılanmasını isteyen Siverek Medya Gurubu, hükümetten de katliamlar durana kadar

Siverek Medya Grubu İsrail Katliamını Kınadı
31 Aralık 2008 - 07:09
İsrail Büyükelçisinin geri çekilmesini istedi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısından dolayı savaş ve soykırım suçlusu olarak yargılanmasını isteyen Siverek Medya Gurubu hükümetten de katliamlar durana kadar İsrail Büyükelçisinin geri çekilmesini istedi.



Gazze’ye düzenlenen hava saldırısında 300’e yakın Filistinlinin ölümüne  neden olan İsrail’ e yönelik tepkiler dinmiyor.
Siverek Medya Gurubu adına bir açıklama yapan Osman Ötlü yıllardan beri İsrail Devletinin bütün insanlığın gözleri önünde Filistin halkına karşı uyguladığı insanlık dışı muamele ve soykırımın son günlerde dozunu arttırarak  özellikle Gazze’de devam ettiğini söyledi.
Bir savaştan çok Filistin halkının katliamına dönük eylemlerin bütün dünyanın gözü önünde vahşice yapıldığını belirten Osman ÖTLÜ “ Özellikle sivillerin olduğu yerlerin, okul çıkışında çocukların bulunduğu bölgelerin bombalanması vahşeti insanlık dramını gözler önüne sermektedir. Bu saldırılara maruz kalan mazlum halk çocuklarıyla kadınların savunmasız, gıdasız,ilaçsız bırakılmakta ve ölüme terk edilmektedir. İsrail Devleti ve yetkilileri tarafından işlenen bu suç insanlığa karşı işlenen suçlardandır” dedi.
İsrail saldırısını bir vahşet olarak niteleyen Osman Ötlü insanların devletlerin uluslar arası örgütlerin  sesiz kalmaması gerektiğini savundu.
Dünya barışısın sağlamak için kurulmuş olan Birleşmiş Milletlerin duruma izleyici kaldığını  belirten Osman ÖTLÜ BM ‘in en yetkili organı olan Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi halen bağlayıcı ve bu vahşeti durduracak karar almamıştır. Yine Birleşmiş Milletlerin adil organı olan BM Adalet Divanı bu konuda halen eylemleri sonlandırıcı nitelikte bir karar almamıştır. İsrail’ in savaş suçlularının yargılanması ile görevli Uluslar arası Ceza Mahkemesinin yargı yetkisini işlevsizleştirmeye çalışması da yapılan eylemlerin uluslar arası ve evrensel hukuka aykırılığının bir başka göstergesidir”şeklinde konuştu.
Daha kararlı politikalar izlemesini  savunduğu Hükümetten konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyine taşıyarak acilen karar aldırmasını isteyen Osman Ötlü “ Savaş ve soykırım suçlularının yargılandığı Uluslar arası Ceza Mahkemesinde İsrail’ li bütün yetkililerin savaş ve soykırım suçlusu olarak yargılanması ve cezalandırılması için girişimde bulunması bu konuda Uluslar arası Ceza Mahkemesi savcısının etkin soruşturma başlatması  ve suçluların yargılanması için girişimde bulunmasının sağlanması gerekmektedir”  katliama tepkisini gösterebilmesi için Türkiye’nin İsrail Büyükelçisini en azından katliamlar durana kadar geri çekmelidir” dedi


Siverek Medya Grubu Adına Osman ÖTLÜ

Bu haber 1808 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor