Siverek Memur-Sen Başhekime Yapılan Saldırıyı Kınadı




Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Siverek Temsilciliği 03.07.2009 tarihinde Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Çıngı'nın evine ve arabasına yapılan silahlı saldırıyı kınayan basın açıklaması yayınladı.

Siverek Memur-Sen Başhekime Yapılan Saldırıyı Kınadı
07 Temmuz 2009 - 17:09
ŞANLIURFA- Sağlık-Sen Siverek Temsilciliği 03.07.2009 tarihinde Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Çıngı'nın evine ve arabasına yapılan silahlı saldırıyı bugün Kanlıkuyu İş Merkezi'nde bulunan sendika binasında düzenlemiş olduğu basın açıklaması kınadı.

Basın açıklamasını Memur-Sen adına Sağlık-Sen Siverek Temsilcilisi Ait Kışlar yaptı. Yapılan açıklamada özetle şöyle denildi.




03.07.2009 tarihinde Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Çıngı'nın evi ve evinin önünde bulunan park halindeki otomobili gece kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla kurşunlanmıştır.


Başhekimimizin, olayı salimen atlatması bizleri bir miktar teselli edici olsa da, insan sağlığı için emek veren bir meslek mensubuna yönelik bu girişim camiamızı son derece üzmüştür. Çok eski olmayan bir tarihte yine ilçemizde çalışan ilçe milli eğitim müdürümüzün evinin uzun namlulu silahlarla taranması olayı hatıramızı canlandırmasıyla hekimlere ve devlet çalışanlarına yönelik şiddet, saldırı ve kötü muamelenin devam etmesi açısından bizleri derinden yaralamıştır.


Siverek in böyle kötü olaylarla anılması bütün hemşerilerimiz gibi şüphesiz bizi de üzmektedir. Siverek'e yakışmayan bu olayları çözecek olan yine bu şehrin insanlarının söz konusu insanlara göstereceği tepkiler ve başta hekimler olmak üzere bütün sağlık mensuplarına gösterecekleri sahiplenme duygusu olacaktır. Olayın sorumlularının en kısa sürede yakalanarak, hak ettiği cezaya çarptırılacağına olan inancımızı tamdır.


Bu ve benzeri girişimlerin hekim hasta ilişkisi ve bunun da ötesinde sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyebileceği diğer hekim ve çalışanların psikolojik dengesini bozacağı ve dolayısıyla ilçemize hekim ve sağlık personeli akışını engelleyecektir..


Siverek Devlet Hastanesi'nde yıllardır özveriyle çalışmakta olan başhekimimize, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uygulanan kurşunlanma olayına karışanların günler geçmesine rağmen yakalanmaması bu kaygılarımızı arttırmaktadır.


Değerli Basın Mensupları,


Sağlık-Sen Camiası olarak, sendikamızın bize yüklemiş olduğu sorumluluk ve kişi haklarına saygı politikası nezdinde sağlık alanında yaşanan bu şiddeti nefretle kınıyor, emniyet güçlerimizin biran önce bu olayı aydınlatmalarını, faillerinin bulunup yargın önünde kararlılıkla cezalandırmasını talep ediyoruz.


Tüm kamuoyu ve sağlık çalışanlarına saygı ile duyurulur.


Haber: Sinan Yarıcı/ Deniz Uğurlu





Bu haber 2948 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü