SİVEREK MEMUR-SEN YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Siverek Memur-Sen Temsilciliği, yayınlamış olduğu basın açıklamasıyla, Siverekli Hayır sever vatandaşlar tarafından Van'a gönderilen yardımların yerine ulaştığı belirtilerek, tüm Siverekli yardımseverlere teşekkür edildi.

SİVEREK MEMUR-SEN YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ
27 Ekim 2011 - 12:44
24/10/2011 Pazartesi günü Van’daki depremzedelere yönelik başlattığımız yardım kampanyası çığ gibi büyüdü. Memur-Sen bileşenleri Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık Sen, Bem Bir-Sen ‘in gayretli çalışmaları ve Siverek halkının yoğun desteği sonucunda 1 kamyon hazır su, 2 kamyon dolusu battaniye, 1 kamyon giysi ve gıdadan oluşan bir konvoy 25 Ekim akşamı yola çıktı. Yardım konvoyu ile birlikte Memur-Sen Siverek Temsilcisi Mustafa Karadağlı, Eğitim Bir-Sen ilçe sekreteri Mustafa Karael, Diyanet-sen Siverek Temsilcisi Mahmut Güzen , Siyar-Der gönüllüleri Cevdet Ökenek ve Ramazan Baylan ve Siverek Belediyesi zabıta ekibi Van’ın Erciş ilçesine gitti.
Organizasyon planlaması gereği yardım kamyonları sabahın erken saatlerinde gün ışımadan Erciş’e ulaştı. İrtibat halinde olduğumuz İ.H.H (İnsani Yardım Vakfı) yardım deposuna götürülen ekipler ve İ.H.H’nin görevli ekipleri tarafından güvenli bir şekilde boşaltıldı.
İ.H.H bu konularda uluslararası düzeyde tecrübesi yüksek olan profesyonel çalışan bir yardım kuruluşudur. Depodaki yerleştirilen malzemeler peyderpey gezici araçlarla tespit edilen bölgelerdeki ailelere dağıtıldı. Malzemelerin boşaltımında yer alan ekibimiz dağıtımın bir bölümünde de aktif olarak yer aldılar.
26 Ekim Çarşamba akşamı ise 6.500 ekmek, kumanya ve gıda paketlerinden oluşan 2 pikap gece saatlerinde yola çıktı. 27 Ekim Perşembe sabahı Erciş’te malzemeler İ.H.H’nın Gezici Aşevi Aracına teslim edilerek dağıtımına başlandı. Erciş’te Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcimiz Fikret Aslanparçası ve mevzuat Sekreterimiz Suat Yapıcı bu çalışmaların her safhasında aktif olarak yer aldılar.
Yardımların toplanmasında katkıda bulanan başta hayırsever Siverek halkına, Özellikle araç temininde ve gıda yardımında bulanan Siverek Belediyesine, Siyar-Der ve Özgür-Der gönüllülerine, Memur-Sen ailesine ve insanlık adına el uzatan bütün dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.
Kamuoyunun gönderilen yardımların yağmalandığı yönündeki tedirginliği bir kısım medyanın abartılı haberlerinden kaynaklanmaktadır. Özellikle bu algı yöredeki halkı topyekun töhmet altında bırakmaktadır. Sıkıntılı anlarımızda yöre halkından büyük destek gördüğümüzü ve depremzedelerin büyük çoğunluğunun aklıselim davrandığını yerinde gözlemledik. Yağmalama olarak kamuoyuna yansıtılan görüntüler yağmalama değil düzensiz plansız yapılan dağıtımlardır. Yardım gönderecek ekiplerin mutlaka önceden oradaki ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat kurarak hareket etmesi gerekir.
Önümüzdeki günlerde yeni yardım organizasyonları için hazırlıklarımız devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber 2304 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması