SİVEREK MEMUR-SEN'DEN KINAMA MESAJI



HABER MERKEZİ

Siverek Memur-Sen Temsilciliği Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesinde İnsan Hakları Dersi veren Prof Dr. Anıl ÇEÇEN'in T.B.M.M İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna bağlı alt komisyonunda insanlık suçuna çağrı yaptığı iddiasıyla kınama mesajı yayımladı

SİVEREK MEMUR-SEN'DEN KINAMA MESAJI
16 Ocak 2012 - 09:03

Siverek Memur-Sen Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada



Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesinde İnsan Hakları Dersi veren Prof Dr. Anıl ÇEÇEN'in T.B.M.M İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna bağlı alt komisyonunda insanlık suçuna çağrı yapan sözlerini dehşetle izledik.



Bu ülkenin asli ırklarını hedef göstererek çoğalmalarının engellenmesi ve toplandıklarında füze ile imha edilmesi gerekir şeklindeki ifadeleri, akıl sağlığı yerinde bir insana yakışmayacak derecede dehşet ve nefret içermektedir.



Bu sözlerin milleti kin ve nefrete teşvik eden kamplaştırmaya yönelik insanlık suçu olduğunu kabul ediyor böyle bir zihniyetin üniversitede hala ders veriyor olmasının bir ayıp olduğunu düşünüyoruz.



Devleti insanlık suçu işlemeye, halkı da birbirine nefret duymaya teşvik eden bu zihniyete karşı savcıları göreve çağırıyoruz. Ayrıca bu sözlere karşı duyarsız ve sessiz kalan çevreleri de anlamakta güçlük çektiğimizi belirtmek istiyoruz.




Kamuoyuna saygı ile duyrulur.
Bu haber 3643 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi