SİVEREK MESLEK YÜKSEK OKULU BİNASIZ KALIYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREK
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan 1992 yılında selim pınar ilköğretim okulunda açılan Harran üniversitesi meslek yüksek okulu kuruluşundan bu güne kadar kendisine ait

SİVEREK MESLEK YÜKSEK OKULU BİNASIZ KALIYOR
07 Mart 2008 - 11:41
bir binada eğitime devam edemedi.1992 yılından 1997 yılına kadar mahalle ilköğretim okulunda eğitimin sürdüren meslek yüksek okulu 1997 yılında ilçe endüstri meslek lisesi binasının bir kısmında eğitimini bu güne kadar sürdürüyor. Endüstri meslek lisesinde yeni bölümlerin açılması ve öğrenci sayısının 477 ye çıktığına dikkat çeken endüstri meslek lisesi müdürü İhsan Kırkan yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Önümüzde ki eğitim ve öğretim yılında şube sayımız 24 de yükselecek. Okulda sınıf olmadığı için soyunma odalarının sınıf haline getirmişiz. Meslek yüksek okulunun bulunduğu ek binamızın bize tahsis edilmesi için ilgili mercilere yazı yazdık’’dedi.     Harran üniversitesi meslek yüksek okulu müdürü Prof Dr.Yaşar Aktaş yaptığı açıklamada valilik makamından gelen resmi yazıda okulun eğitim yılı sonunda boşaltılarak endüstri meslek lisesine teslim edilmesin istendiğini sorunu üniversite senatosuna iletkilerin. Yeni bir okul binasının yapılması için proje çalışmalarının bitirildiğini’’belirti.
     Sivil toplum kuruluşları binanın iade edilmesine tepkili. İlçede yüksek okul olarak hizmet verecek bir binanın olmadığına dikkat çeken Siverek’i vilayet yapma ve kalkındırma derneği başkanı Koçali Aaymaz Yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Siverek meslek yüksek okulunun kendi binasının yapılması için Siverekli vatandaşlar on yıl önce Şanlıurfa karayolu özerinde 105 dönümlük arasa bağışlamasına rağmen Harran üniversitesi senatosu on yıl boyunca bu arsaya bir çivi dahi çakmadı. Meslek yüksek okulu binasının eğitim yılı sonuna kadar boşaltılması istenmektedir. İlçede yüksek okul olarak hizmet verecek uygun bina bulunmadığı için yüksek okulu Şanlıurfa merkeze taşıyacaklar sivil toplum temsilcileri olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Başbakanımız kentteler de yeni üniversitelerin kurulması için çaba harcarken Siverek meslek yüksek okulunun Siverek’ten taşınması haksızlık olacaktır. Yüksek okulun ilçede kalması için ne gerekiyorsa yapacağız’’dedi.

Bu haber 2834 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...