SİVEREK MÜFTÜSÜ YAZAR BALIKESİR'E ATANDI

Siverek ilçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Balıkesir İl Müftü Yardımcılığı'na atandı.

SİVEREK MÜFTÜSÜ YAZAR BALIKESİR'E ATANDI
02 Ağustos 2014 - 14:54

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve vaizlerin rotasyon ve tayin işlemleri tamamlandı. 2009 yılında Bitlis'in Mutki ilçesinden, Siverek ilçe müftülüğüne atanan Ahmet Hilmi Yazar il, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve vaizlerin rotasyon ve tayin işlemleri sonucunda Balıkesir İl Müftü Yardımcılığı'na atandı. Siverek'te yapmış olduğu çalışmalar ile Siverek halkının sevgisini kazanan Yazar'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Siverek Müftülüğüne'de, Mersin İli Akdeniz İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç atandı.

Bünyamin Akkoç Kimdir

1953 yılında Adana İli Karaisalı İlçesine bağlı Karakılıç Köyünde doğdu. İlkokula başlamadan, 7-8 yaşlarında Hafız oldu ve ilkokulu 3 yılda bitirdi.1967-1968 eğitim öğretim yılında Adana İmam Hatip okuluna girdi. 1974 yılında mezun oldu ve bir sene de Adana Karşıyaka Lisesi’nde okuyarak oradan da mezun oldu.1975 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsüne girdi.1978-1979 öğretim yılında Enstitüyü bitirdi. Edremit İmam Hatip Lisesine öğretmen olarak atandı. Bu arada eşi de Hafıza olan Akkoç’a, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hafız yetiştirmek üzere bir teklif geldi. Teklif üzere Milli Eğitim’den vazgeçerek Hafız yetiştirmek üzere Kur’an Kursu öğreticisi olan eşi ile birlikte 24.01.1980 tarihinde Anamur İlçesi Sarıağaç Köyüne İmam-Hatip olarak atandı. Hafız yetiştirmek üzere de Kaymakamlık oluru ile Bozyazı Denizciler Kur’an Kursuna görevlendirildi.

11.11.1981 tarihinde de Anamur İlçesi Bozyazı Kasabasına Vaiz olarak atandı.Vaizlikle birlikte hafızlık hizmetini de beraber yürüttü. 03.11.1982 tarihinde kısa dönem askerlik hizmetini yaparak, 1983’de terhis oldu. Bozyazı Kasabası 1988 yılında İlçe olunca Müftü olarak atandı ve Müftülük Hizmeti ile birlikte Hafızlık Hizmetini de beraber yürüttü. Eşi ile birlikte çok sayıda Hafız ve Hafıza’lar yetiştirdi. 1998 yılında Mersin İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. 2008 yılında Mersin İli’nde yeni kurulan Metropol İlçelerden Akdeniz İlçe Müftülüğüne Müftü olarak atanan Akkoç, evli ve 4 çocuk babasıdır.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4423 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu