​Siverek-Viranşehir yolu ölüm yoluna dönüşmesin

​HÜDA PAR Siverek ilçe Başkanı Abdulrahim Sımak, Siverek- Viranşehir karayolunun standartların çok altında olduğunu belirterek, bu durumun ölümlü kazalara neden olduğunu ifade etti.

​Siverek-Viranşehir yolu ölüm yoluna dönüşmesin
29 Ekim 2020 - 15:06

Siverek- Viranşehir karayolunun standartların altında olduğunu belirten Sımak, sık sık kazaları meydana geldiği karayolunda gerekli çalışmaların bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.


Söz konusu yolda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Sımak, "Siverek- Viranşehir karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralı vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Trafik kazaları maalesef alınan tüm önlemlere rağmen bir türlü önlenemiyor. Trafik kurallarına uyulması noktasında alınan tedbirleri ve cezai yaptırımları olumlu bulmakla birlikte bunların yetersiz olduğunu hatta devletin vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak noktasında eksikleri olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.


Yolun ulaşım standartlarına uymadığını ifade eden Sımak, "Siverek- Viranşehir karayolunda iki aracın karşılıklı olarak geçmesi çok zor. Karayolunun çok dar olması, keskin virajların bulunması, yol çizgilerininin belli olmaması ve yer yer engebelerin olması sağlıklı bir ulaşımı zorlaştırmaktadır. Bazı kırsal mahalleler tarafından tarlalardan temizlenen taşların hemen yolun sıfır noktasında istiflenmiş olması bile ciddi riskler oluşturuyor. Her gün yüzlerce aracın geçtiği karayolu yeniden dizayn edilmelidir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılarak karayolu günümüz şartlarına uygun olarak yeniden dizayn edilmelidir. Bu yolun bir an önce yapılması vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bu haber 28496 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor