SİVEREKLİ ÇİFTÇİLERE ÖRGÜTLENME SEMİNERİ

MEHMET SEZGİN
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Avrupa birliğinin finans ettiği merkezi Şanlıurfa da bulunan Gap ekolojik tarımsal kalkınma derneği(GAP EKO DER) organize ettiği seminer ilçe kaymakamlığı

SİVEREKLİ ÇİFTÇİLERE ÖRGÜTLENME SEMİNERİ
27 Mart 2007 - 15:46
 toplantı salonunda yapıldı Seminere GAP EKO DER Başkanı Medet Abbasoğlu Siverek’i vilayet yapma ve kalkındırma dernek başkanı Koçali Aymaz’ın yanı sıra yaklaşık 20 çiftçi katıldı.   Çiftçilerin örgütlü çalışmasının ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önemini slâyt gösteri eşliğinde anlatan Gap kırsal kalkınma projesi destek ekibinden çiftçi örgütlenme uzmanı Muharrem Karakuş anlattı. Yaklaşık iki saat süren seminerde Karakuş’’Çiftçilerin birlikte örgütlenmeleri ve birlikte hareket etmelerinin yaşamalarını kolaylaştıracağı gibi ekonomilerini de iyileştireceklerini Kooperatifler ve benzeri örgütlenmelerin içine mutlaka girmeleri gerektiğini’’ belirterek sunumunu çeşitli fotoğraflarla destekledi.
   Seminere katılan çiftçiler seminerin kendileri açısından yararlı olduğunun ancak bir seminerle örgütlemeyi kavrayamayacakların bu türden teknik seminerlerin devamını’’istediler.

Bu haber 5965 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...