SİVEREKLİ KADINLAR KIŞ HAZIRLIĞINDA

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde her yaz olduğu gibi bu yazda kadınlar kış hazırlıklarına başladılar. Her yıl yüzlerce Siverekli kadın, tonlarca

SİVEREKLİ KADINLAR KIŞ HAZIRLIĞINDA
10 Ağustos 2008 - 22:07
domatesi alıp sıkarak domates suyu çıkarıp güneşte kurutarak salça haline getiriyor. Kış aylarında kullanılmak üzere domates salçasının yanı sıra kadınlar tonlarca biber ve patlıcanın içini oyarak kış aylarında tüketmek amacıyla kurutuyorlar.
  
On yaşlarından beridir her yıl yaz ayında Kurutmalık biber patlıca  ve domates salçasın hazırladığının belirten Emine Kılıç(64) Kendi ev  ihtiyaçları dışında   özelikle dışarıda yaşayan Siverekliler için   domates salçası ve kurutmalık hazırlayarak  bazı ailelere satıp  para kazandığını belirterek ’’ilçede çok katlı binalarda  yaşayan bir çok kadın  binada kışlık kurutmalık hazırlayamadığı için  bizim hazırladığımız kurutmalıklardan ve domates salçasından  satın alıyorlar.Birde ilçe dışında yaşayan  aileler  kışlıklar için bize sipariş veriyorlar geçen yıl  yarım ton salça sattım yaklaşık 2 bin YTL  kazandım aile bütçesine  katkı sağladım’’ dedi.


Bu haber 3447 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...