SİVEREKLİ TAŞ USTASININ BAYRAK AŞKI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yaşayan, 25 yıldan bu yana Taş Ustalığı yapan Mahmur Selaniş(45), daha önce

SİVEREKLİ TAŞ USTASININ BAYRAK AŞKI
19 Şubat 2010 - 18:35
yaptığı taştan kılıç, mangal gibi eserlerine bir yenisini daha ekledi. Siverekli taş ustası yaklaşık altı aydan beridir üzerinde çalıştığı taştan Türk bayrağı çalışmasının son aşamasına geldi.
    
Yaklaşık altı aydan beridir 2 metre 30 santim uzunluğunda, 130 santim genişliğindeki tek parça, kesme karataştan yaptığı Türk bayrağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a armağan etmek istediğini belirten Taş Ustası Selanış yaptığı açıklamada ’’Ben başbakanımızı çok seviyorum. Başbakanımız ülkemiz için hayırlı işler yapıyor. Bende bu sevginin armağanı olarak Başbakana tek parça, kesme karataştan yaptığım bayrağı armağan etmek istiyorum. Armağanı Başbakana ulaştırmam için yetkililerden yardım bekliyorum’’ dedi.
    
Yaklaşık altı aydan beridir el emeği göz nuruyla tek parça taştan oyularak yapılan bayrağın 20 gün içinde bitirileceği, yol masrafı karşılandığı taktirde Ankara’ya götürüleceğini belirtildi.












Bu haber 2650 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması