Siverekliler 4 dilde kandil mesajı yayımladılar

Dünyayı etkisi altına alan Coranavirus (Covid-19) salgını sebebiyle camilerin kapanmasından dolayı Müslümanlar Beraat Gecesi’ni kendi evlerinde idrak edecekler.

Siverekliler 4 dilde kandil mesajı yayımladılar
07 Nisan 2020 - 15:20

Coronavirus salgını nedeniyle evlerinden dışarı çıkmayan vatandaşlar, Beraat Kandili ile ilgili duygularını 4 dilde cep telefonu ile çektikleri kısa videolarla ifade ettiler.


Bu gece Ramazan Ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni idrak edecek olan Şanlıurfalılar, salgın dolaysıyla camilerin kapanmasından dolayı üzgün olduklarını belirterek, bu musibetin kalkması için bolca dua edeceklerini ifade ettiler.


Şanlıurfalılar, Beraat Kandili’ni, camilere gidemeseler bile kendi aileleri ile birlikte evde ihya edeceklerini belirttiler.


“İslam âlemi ve insanlık için dua edelim”


Tüm Müslümanlar için çokça dua edilmesi gerektiğini belirten Siverekli esnaf Ramazan Baylan, “Tüm İslam âleminin Beraat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu gecede birbirimize dua etmeyi unutmayalım. Coronavirus nedeniyle mabetlerimizin, camilerimizin ve Kâbe’mizin kapatıldığı bu zor süreçte birbirimize dua edelim. İslam âlemi ve insanlık için dua edelim. Günübirlik çalışan yevmiyeci arkadaşlarımız var, bu kardeşlerimizi de unutmayalım ve onlara el uzatalım. En kısa zamanda bu hastalık ve beladan Ümmeti Muhammed’in ve tüm insanlığın kurtulması için bol bol dua edelim.” ifadelerini kullandı.


“Biz isterdik bu gece camilere gidip ibadet edelim”


Tüm Müslümanların kendi evinde bu geceyi ibadetle geçirmesi gerektiğini ifade eden Siverekli bir diğer esnaf Muhittin Bakan, “Bu gece Beraat Kandili’dir. Herkesin Beraat Kandili mübarek olsun. Biz isterdik bu gece camilere gidip ibadet edelim. Maalesef salgın hastalık olduğundan dolayı camilere gidemiyoruz. Camilerimiz kapalıdır. Öyleyse bizlerde evlerimizde ibadet etmeliyiz. Çocuklarımızla birlikte Kur’an okumalıyız ve tefekkür etmeliyiz. Tüm İslam ümmeti için dua etmeliyiz. Allah Teâlâ hepimize mağfiret etsin inşallah.” diye konuştu.


Beraat Kandili’nin Müslümanların tüm musibetlerden kurtulmasına vesile olması temennisinde bulunan Eğitimci-Yazar Mustafa Karadağlı ise şunları söyledi:


“Zorluk ve sıkıntılardan kurtulmak anlamına gelen Beraat Kandili, inşallah bu Coronavirus’ten de beratımıza vesile olur. Bu vesileyle halkımızın bu gecede duaya durmasını, bir karabulut gibi milletin başından gezen bu Coronavirus’ten tüm dünyadan çekilmesini, insanlarında bundan ibret almasını ve Allah’a yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.”


“Bu gece Müslümanların bol bol dua etmeleri ve tövbe etmeleri gerekiyor”


Bu gecede tüm Müslümanları tövbe etmeye davet eden Eğitimci Hüseyin Şeker, “Bugün mübarek gecelerden olan Beraat Kandili’dir. Malum dünyamız Coronavirus salgını altındadır. Ülkemizde aynı şekilde… Onun için bu gece Müslümanların bol bol dua etmeleri ve tövbe etmeleri gerekiyor.” dedi.


Bu sıkıntılardan kurtularak güzel günlere erişilmesi temennisinde bulunan Ofis Mahalle Muhtarı Gürsel Yiğiter, “Beraat, kurtuluş demektir. Millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu gecelerin yüzü suyu hürmetine tez zamanda bu sıkıntıları üzerimden atarak güzel günler görürüz inşallah. Beraat Kandiliniz mübarek olsun. Hayırlı kandiller.” ifadelerini kullandı.


“Bugün camiler kapalı olabilir ama herkes ailesinden mesuldür”


Herkesin ailesi ile birlikte bu geceyi ihya etmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Sımak, şunları söyledi: “Ey İslam kardeşlerim; bu gece Beraat Gecesi’dir. Beraat Gecesi; af ve mağfiret olunma gecesidir. Bugün camiler kapalı olabilir ama herkes ailesinden mesuldür. Ailemizle bu geceyi ihya edelim. Rabbimize yalvaralım. Üzerimizdeki bu hastalık ve musibet Allah Resul’ünün hürmetine üzerimizde kalksın inşallah.”


Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, “İdrak edeceğimiz Beraat Kandili hayırlı ve mübarek olsun. Özellikle ümmetin ve insanlığa musallat olmuş bu Coronavirus’un kalkmasına vesile olsun. Hayırlı, huzurlu, mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum.” diye konuştu.


“Evlerimizi birer mescit, medrese ve dolayısıyla birer şifahaneye çevirelim”


Evleri birer mescit ve medreseye çevirmek gerektiğini ifade eden Mehmet Yerli, “Bu zorlu ve meşakkatli günlerde bedenen ve ruhen en aciz olduğumuz bu zamanda evlerimizi birer mescit, medrese ve dolayısıyla birer şifahaneye çevirelim. Beraat Kandili, bu vesileyle inşallah tüm Müslümanlara hayırlar getirir inşallah.” dedi.(İLKHA)


MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 7140 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması