Siverekliler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi istiyor

Siverekliler change.org sitesi üzerinden Siverek'te Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılması için kampanya başlattı.

Siverekliler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi istiyor
05 Mart 2019 - 08:56

Facebookta 20 bin 600'ün üzerinde üyesi bulunan "Her Dem Siverek" grubu Siverek'teki kadın doğum ve çocuk hastalıklarındaki doktor sorununa dikkat çekmek amacıyla "Siverek'e Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açılsın" isimli çalışma başlattı. Change.org sitesi üzerinde başlatılan kampanyada imza sayısı şimdiden 1000'ni aştı.


Her Dem Siverek sayfa kurucusu ve yöneticisi Kadri Gönüllü konu ile ilgili verdiği bilgide, "Siverek'e 'Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açılsın' talep metni, gerekçeleri ile birlikte açılmış olup Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve tüm Urfa Milletvekillerinin dikkatine sunulmuştur. Bu kampanyanın başlatılmasında; Siverek'te doğurganlık hızının yüksek olması, il dışına yapılan yoğun hasta sevkleri, sevkler sırasında yaşanan maddi ve manevi kayıplar, muayene sırası kuyrukları, muayene olamama, bir ay sonrasına randevu verilmesi gibi hususlar etkili olmuştur. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine, kamuoyu oluşturma, farkındalık yaratma ve yetkilileri harekete amacıyla bu kampanyayı başlattık ve sonuç alana kadar sürdürmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.


Siverek İlçesi 254.162 nüfusu ile 16 ilden daha büyük olup Şanlıurfa'nın da  en büyük ilçesi konumundadır. Siverek'in kadın nüfusu 125.624'tür. Hilvan, Çermik, Ergani gibi ilçelerden de Siverek Devlet Hastanesi'ne yoğun hasta akışı olmaktadır. Sağlık hizmeti verdiği çevre ilçelerin kadın nüfusu da dikkate alındığında yaklaşık 250 binlik potansiyele ulaşmaktadır.


Mevcut Devlet Hastanesi doktor, personel ve tıbbi donanım açısından ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu nedenle özellikle kadın doğum hastalarına haftalar sonrasına randevu verilmekte, muayene için gelen hastalar sıra almak için uzun kuyruklar oluşturmakta, büyük bir çoğunluğu da muayene olamadan evlerine dönmek zorunda kalmaktadır.


Uzman doktor ve teknik donanım eksikliği nedeniyle, doğum yapacak hastalar uzak mesafedeki Şanlıurfa ya da Diyarbakır ilindeki hastanelere   sevk edilmek zorunda kalınmaktadır. Hasta sevkleri; sağlık hizmetine erişimde güçlüklere, zaman ve maddi kayıplara yol açmakta, anne ve bebeğin hayatı tehlikeye girebilmekte, yolculuk esnasında hijyenik olmayan koşullarda doğumlar gerçekleşebilmekte, zaman zaman anne ya da bebeğin kaybıyla da sonuçlanabilmektedir.


Siverek İlçesi 15-49 yaş kadın ile 0-16 yaş çocuk nüfusunun ve doğum hızının en yüksek olduğu ilçelerdendir.


Bütün bunu nedenlerden dolayı biz aşağıda imzası bulunanlar, Siverek ilçesine acilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılmasını talep ediyoruz.


KAMPANYAYA DESTEK VER


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2672 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • ....
    5 yıl önce
    niye yapsınlarki suriyeliler bizden daha kıymetli eski yıkılan devlet hastaesi yerine kadın dogum ve çocuk hastanesi yapacaklarına suriyelilere okul yaptırmak daha iyi nede olsa misafir ......
  • Ramazan Kürkçü
    5 yıl önce
    Millet vekilleri yemeye zaman ayırsalar o zaman olur ama yemeye doymadılar
  • haydar ağırağaç
    5 yıl önce
    buna bütün miletvekilerinin görmesi lazım biz onları mecliste oturma için göndermedik

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü