SİVEREKLİLER SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞININ KARARINA TEPKİLİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2008 yılında başlatılan Siverek Organize Sanayi bölgesi çalışmaları tamamlanmasına rağmen 2009 yatırım

SİVEREKLİLER SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞININ KARARINA TEPKİLİ
03 Ağustos 2009 - 19:05
programına alınmaması ilçede tepkilere neden oldu.
    Siverekliler Siverek OSB’ın yatırım programına alınmasını beklerken Sanayi Ve Ticaret bakanlığından gelen bir yazı Sivereklilerin OSB umudunu suya düşürdü. Bakanlıktan gelen resmi yazıda’’Şanlıurfa ilinde OSB doluluk oranının % 75 bulmadığı gerekçe gösterilerek Şanlıurfa il merkezinde bulunan 2 OSB’nin ve bunların dışına Viranşehir, Birecik ilçelerinde ki OSB’leri doluluk oranı % 75 varmadığı için Siverek OSB sinin yapılamayacağı resmi yazıda belirtilmiş.
   2008 yılında ilçede oluşturulan OSB ortaklığı doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğüne Belediyenin% 49,Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı % 48, İlçe Özel İdaresi% 3 Ortaklığıyla kuruluğuna dikkat çeken Belediye başkanı Ali Murat Bucak yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Siverek OSB için Siverek Diyarbakır arasında bulunan Çağa köyüne yakın bir alanda 2820 dönüm arazi tahsisi yapıldı, arazinin ot bedeli ödendi, tüm işlemlerimizi gerçekleştirdik, Siverek il düzeyinde bir yerleşim birimi biz Belediye olarak üzerimize düşeni yaptık, gerisini Ankara da kiler düşünsün’’dedi.
     Siverek OSB’nin yatırım programına alınmamasına bir tepki de Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma dernek Başkanlığından geldi. Dernek Başkanı Koçali Aymaz yaptığı açıklamada Siverek OSB’in programa alınmadığını bir şansızlık olduğunu belirterek şöyle dedi’’Siverek İl Olsaydı bu sorunu yaşamazdık, İlde ki OSB doluluk oranı % 75 varmadığı için Siverek OSB yi yatırım programına almamışlar, işte biz bunun için bir an önce il olmak istiyoruz, Şanlıurfa’ya bağlı kaldığımız sürece Siverek ilçesine yapılacak yatırımlar hep Şanlıurfa iline takılacak Siverek’in bu sorunları aşması için mutlaka il olması gerekiyor’’ açıklamasında bulundu.


NOT: SİTEMİZDE BULUNAN HABER, FOTOĞRAF, YAZI VB. HERTÜRLÜ MATERYAL KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ YAZILI İZİN OLMADAN KULLANILAMAZ. AKSİ DURUMDA HERTÜRLÜ HUKUKİ HAKKIMIZ SAKLI BULUNMAKTADIR.
Bu haber 2636 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi