SİVEREKLİLERDEN EKMEK ZAMINA İTİRAZ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde. 15. 12,2010 tarihinde Şanlıurfa esnaf ve sanatkârlar federasyonun kararıyla ekmeğe yaklaşık % 40 zam yapılmıştı.

SİVEREKLİLERDEN EKMEK ZAMINA İTİRAZ
31 Aralık 2010 - 07:43
Federasyonun aldığı kararla daha önce 50 kuruştan satına 300 gram ağırlığında ki pide ekmeğinin gramı 330 grama çıkarılıp 70 kuruştan satılmaya  başlandı. İlçede üretilen lavaş ekmek ile somun ekmeğinin 300 olan gramajları 330 grama çıkarılarak 70 kuruştan satılmaya başlandı.           
Aralarında  ev kadınlarının da  bulunduğu  yaklaşık 70 kişinin imzaladığı   ekmek zammına  itiraz  eden  vatandaşlara  dilekçelerinde  şu bilgilere  yer verildi.
      
İlçemizde İcrai Faaliyette bulunan Fırıncı esnaflarına, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğince 14.12.2010 tarihinde verilen, yeni ekmek raici tespiti yapılmış olup, verilen yeni raicin yüksek olmasından dolayı ve Yıllık enflasyonunun % 8 olduğu ülkemizde birden bire % 40’lık bir artışın olması, halkımızı ve dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.
2011 yılı için memura ilk altı ay için verilen zam % 4’ikinci altı ay için de % 4 toplam yılık % 8 oranındadır.
         
507 Sayılı Yasanın 125.Maddesi gereğince Belediye veya o yerin en büyük amiri tespit edilen bu tarifeleri uygun bulmadıkları takdirde Mülki Amirin görevlendirileceği Komisyon tarafından itiraz edilebilir denilmekte olduğundan verilen yeni ekmek Rayiç fiyatının yeniden tespitinin yapılması gerekmektedir.
        
Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğince keyfi olarak getirilen Yeni Ekmek raici çok yüksek olduğundan dolayı, 507 sayılı yasanın 125. maddesi gereğince yeni bir Komisyon oluşturularak yeniden değerlendirilerek tespit edilmesi hususunda dilekçemizin işleme bırakılmasını arz ve talep ederiz’’ denildi.
       
İlçe kaymakamlığı vatandaşların itiraz dilekçelerinin görüşülüp karara bağlanması için dilekçe ilçe hakem kuruluna sevk edildiği, kararın bir kaç gün içinde  verileceği  belirtildi.


Bu haber 2864 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı