SİVEREKLİLERDEN SHOW TV'YE TEPKİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir vatandaş SHOW TV Haber programında yayınlanan bir haber ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına tekzip ve manevi tazminat davası açtı.

SİVEREKLİLERDEN SHOW TV'YE TEPKİ
23 Ocak 2015 - 12:32





21 Ocak 2015 tarihinde SHOW TV Haber programında yayınlanan “Siverek’in İlk Çocuk Parkı” haberine Siverekliler tepki gösterdi.

Siverekli Mustafa Özusan yayınlanan haberin gerçekleri yansıtmadığını, söz konusu haberde Siverek’in köy gibi gösterildiğini iddia ederek SHOW TV hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak tekzip ve manevi tazminat davası açtı.

Avukatı Osman Sevdalı ile Siverek Adliyesine gelen Mustafa Özusan, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığını savundu.

Özusan, “Söz konusu haberde Siverek’te ilk defa oyun parkı yapıldığından bahsedilmiş, çocuklarımızın tahterevalli, salıncak ve benzeri oyun aletlerini ilk defa görüyorlarmış gibi gerçek dışı bir haber yapılmıştır. Bünyesinde büyük bir lunaparkın bulunduğu görmezden gelinen 36 ilden büyük yaklaşık 250 bin nüfusu olan ilçemizde, beldelerdeki oyun parkları dâhil onlarca oyun parkı bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük ve yaşanılabilir ilçelerinden olan Siverek, söz konusu yalan haber ile adeta bir köy olarak lanse edilmiştir” dedi.

Söz konusu haberin tüm Sivereklileri rencide ettiğine dikkat çeken Özusan, “Basın ilkelerine uymayan, gerçeği yansıtmayan, hakaret niteliğindeki söz konusu haberi yapan SHOW TV’yi kınıyor, Siverek halkından özür dileyerek söz konusu haberi düzeltmesini istiyoruz. Ayrıca Siverek’teki tüm STK’lar özellikle Siverek halkını bu konuda duyarlı olmaya ve ilçemiz ile ilgili yalan yanlış haberlere karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum.” çağrısında bulundu.

Söz konusu haberi servis eden muhabir ise haberi “Atiye Okay Parkında ilk kez oyun parkı kuruldu” şeklinde ajansa gönderdiğini, ancak söz konusu haber kanalının haberi “Siverek’te ilk çocuk Parkı” diye sunduğunu belirterek kendini savundu.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 11855 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı