Sivereklilerin öfkesi büyüyor

SİVEREK-İLKHA02.05.2008Siverek-Kâhta ulaşımının sağlandığı feribot iskelesinin geçen zamana rağmen halen ulaşıma açılmaması Sivereklileri isyan ettirdi.Sahil güvenlik ekipleri tarafından yasal eksikliği olduğundan dolayı mühürlenerek ulaşıma kapatılmıştı. Geçen 1 aylık zamana rağmen feribot iskelesinin ulaşıma açılmaması Sivereklilerin tepkisine ne oldu. Siverek-Kâhta ulaşımının aksamasından en çok etkilenenler ise esnaflar, öğrenciler, köylüler, minibüs şoförleri ve öğretmenler oldu. Adıyaman Üniversitesinde okuyan Siverekli öğrenci Mehmet Aydın ş&oum

Sivereklilerin öfkesi büyüyor
02 Mayıs 2008 - 16:23
Feribot iskelesinin kapanmasından dolayı Siverek’ten Adıyaman’a gitmemiz çok zorlaştı. Hem yolumuz çok uzuyor hem de gidiş geliş bize pahalıya mal oluyor.”

Feribot seferlerinin durdurulmasıyla birlikte Siverek-Kâhta arasında yolcu taşıyan minibüs şoförleri de işsiz kaldı. Halkın ise ulaşım için balıkçı teknelerini kullanması âdete kazalara davetiye çıkarıyor. Esnaftan görüştüğümüz Mustafa Şeker şöyle konuştu:” Özel bir işimden dolayı maalesef Kâhta’ya gidemiyorum. Bu ne iştir anlamadım. Devletin görevi vatandaşının ihtiyaçlarını karşılamak değil mi? Ulaşım hakkı ise en tabi hakkımız. Ben şimdi uçarak mı Kâhta’ya gideyim. Bir an önce ya feribotu ulaşıma açsınlar ya da yıllardır sözü verilen köprüyü yapsınlar. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Seçim zamanlarında gündeme getirdiğiniz sözleri yerine getirin ve Siverek-Kâhta ulaşımını sağlayacak köprüyü bir an önce yapın” diye konuştu.
Siverek’teki Sivil toplum kuruluşları da feribot iskelesinin açılması için çalışmalarını sürdürüyor

İLKHA

Bu haber 3040 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması