SİVEREK'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI KUTLANDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKTüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla kutlandı.

SİVEREK'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI KUTLANDI
20 Mayıs 2011 - 12:33
İlk tören saat 00.09' da Cumhuriyet alanında saygı duruş, istiklal marşı okundu. Törene İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Uçarı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Atatürk heykelinde çelenklerin bırakılmasının ardından ilçenin Firkan Tüysüz Şehir Stadyumunda düzenlenen törene lise okulları öğrencileri katıldı.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti "Tüm Türk gençliğine bu günü emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimizin bu vatanı korumaları için tüm gücüyle çalışmalarını ve Türk’ün gücünü Osmanlı devletinden bu yana tüm dünyaya göstermelerini istiyordu. Böyle bir günü bize ve gençlerimize bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyorum" dedi. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında liseler arası gençlik koşusunda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler ile birlikte madalya ve kupaları verildi. Gençlerin düzenledikleri gösteriler ayakta alkışlandı.

Gençlerin gösterilerinin ardından geçit töreniyle stadyumdaki kutlamalarla sona erdi.



Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 2595 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü