SİVEREK’TE 250 SURİYELİ ÇOCUĞA EĞİTİM İMKANI

Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Yardımlaşma Derneği(SİYAR DER) iş birliğiyle 250 Suriyeli öğrenciye eğitim imkanı sunuldu.

SİVEREK’TE 250 SURİYELİ ÇOCUĞA EĞİTİM İMKANI
06 Kasım 2014 - 15:44

Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Yardımlaşma Derneği(SİYAR DER) iş birliğiyle 250 Suriyeli öğrenciye eğitim imkânı sunuldu.Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan devlet eski hastanesinin ikinci katı Siverek’te bulunan Suriyeli çocukların eğitimi için yeniden düzenlendi.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal yaptığı açıklamada; 250 Çocuğun eğitim ve öğretimine devam ettiğini, bu sayının aratacağını ve ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte devlet eski hastanesini okula dönüştürdüklerini, kırtasiye malzemelerini temin ederek, gönüllü öğretmenler tarafından çocuklara ders verildiğini kaydetti.

Siverek Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Baylan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ Üç yıldır Suriye’de yaşanan savaştan ülkelerini terek etmek zorunda kalan çocuklarını eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla İlçe kaymakamımızlabirlikte Suriyeli çocuklar için eğitim imkânı sağladık. Çocukların ulaşımı için belediye Başkanlığımız üç araç tahsis etti, kırtasiye malzemesini ilçe kaymakamımız sağladı. okul kitaplarını İstanbul’da bulunan Suriyelilerin derneği sağladı” dedi

Suriyeli gönüllü Öğretmen Dilan Abdulvahap Muhammed ise,çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını burada bulunduğu için mutlu olduğunu belirtti.Suriyeli çocuklar okullarına kavuştukları için mutlu olduklarını ancak bir an önce kendi ülkelerine dönmek istediklerini söylediler.

Haber Merkezi


Bu haber 2436 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek