SİVEREK’TE 5 DİLDE SÜNNET ŞÖLENİ

Siverek İkra-Der gönüllüleri tarafından düzenlenen 32 çocuğun sünnet ettirildiği toplu sünnet şöleninde 5 dilde ilahiler söylendi.

SİVEREK’TE 5 DİLDE SÜNNET ŞÖLENİ
28 Eylül 2012 - 12:36

 


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek İkra Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) gönüllüleri tarafından toplu sünnet şöleni düzenlendi. Siverek Bavuş Meydanında düzenlenen düğün programına Cizre’den ilahi sanatçısı Derviş Madsor ve Diyarbakır Vuslat İlahi Grubu katıldı. İlahi sanatçıları tarafından Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Farsça ve Arapça olmak üzere 5 dilde ilahiler seslendirildi. Düğün programının konuşma yapan İkra-Der gönüllülerinden Nihat Çam şöyle dedi: “Müslümanlar olarak bizler Allah’a teslim olmuş kimseler olmalıyız. Çünkü Allahu Teala kalplerimize imanı sevdirmiş ve süslemiştir. İslam dininin nezih müntesipleri olarak bizler İslamı hayatımızın her alanında yaşamamız gerekir.Durumu iyi olan Müslümanlar mallarıyla, gençler kuvvetleriyle, alimler ilimleriyle İslam davasına destek vermelidir.Bacılarımız Hz. Meryemi örnek alarak İslamı yaşamaları gerek.Genç kardeşlerimiz Mus’ab bir Ümeyri örnek almaları gerekir. Evlerimiz, cadde ve sokaklarımız resulün sevgisini çağrıştıracak alametlerle dolmalıdır” dedi.


Akşam düzenlenen sünnet düğünü programının ardından sabahleyin 32 çocuk için sünnet programına geçildi. Camikebir Mahallesinde bulunan İkra-Der binasında düzenlenen sünnet programı ile yaşları 1 ile 10 arasında değişen İkra-Der gönüllüleri ve bazı muhtaç ailelerin çocukları tekbirler eşliğinde sünnet ettirildi.


www.siverekgenclik.com




Siverek'te 5 Dilde Sünnet Düğünü ile siverekgenclik




























Bu haber 6581 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması