Siverek'te 6 kişinin öldüğü olay ile ilgili 3 tutuklama

Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili 3 kişinin tutuklandığını açıklarken sosyal medyadaki iddiaları ise yalanladı.

Siverek'te 6 kişinin öldüğü olay ile ilgili 3 tutuklama
19 Haziran 2019 - 11:14

Şanlıurfa Valiliği, İzol aşiretine mensup akrabalar arasında çıkan, 6 kişinin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı olay ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Açıklamada, olay ile ilgili 3 kişinin tutuklandığını, 3 şüphelinin de hastanede tedavi edildiğini belirtilerek adli ve idari soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtildi.


Açıklamada, "İlimiz Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesinde 15 Haziran 2019 günü saat 09.00 sıralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle aynı aileye mensup taraflar arasında çıkan ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı olayla ilgili olarak, ilk andan itibaren gerekli müdahaleler yapılmış ve en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınarak kamuoyu bilgilendirilmiştir. Büyük bir titizlikle adli makamların gözetiminde yürütülen adli soruşturma kapsamında bugüne kadar adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine konmuştur. Hastanede tedavi altında olan diğer 3 şüphelinin de durumları yakından takip edilmekte olup, sağlık koşulları uygun olur olmaz adli makamların önüne çıkarılacaktır." denildi.


Açıklamanın devamında olay ile ilgili sosyal medyadaki iddialara vurgu yapılarak, "Çeşitli basın kuruluşları ve sosyal medya platformlarında dile getirilen, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütülen adli ve idari soruşturmaya gölge düşürecek iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, bu tür iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir." denildi. (İLKHA)


 

Bu haber 2836 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü