Siverek'te Ayasofya Camisinin açılışına katılamayanlara sürpriz

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Ayasofya Camisinin açılış törenine katılamayan vatandaşlar için Siverek Belediyesi tarafından “Ayasofya Hatıra Standı” açıldı.

Siverek'te Ayasofya Camisinin açılışına katılamayanlara sürpriz
24 Temmuz 2020 - 16:03

Siverek Belediyesi 86 yıldır müze olarak kullanılan Ayasofya Camisinin tekrardan ibadete açılması nedeniyle Sulu Camii önünde Ayasofya Hatırası standı açarak vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.


Ayasofya Hatırası önünde resim çeken vatandaşlar Ayasofya’nın ibadete açılmasına vesile olanlara teşekkür etti.


Belediye ekipleri ise Ayasofya açılışına özel olarak vatandaşlara limonata ve lokum gibi çeşitli ikramlarda bulunarak cuma namazı kılan vatandaşlara da maske ve dezenfekte verildi.


Hüseyin Aypan isimli vatandaş belediye ekiplerine teşekkür ederek şunları söyledi: "86 yıldır ibadete açılmayan Ayasofya caminin kapıları mübarek cuma günü açılıyor. Bizler bu konuda çok sevinçliyiz. Siverek belediyesi de Ayasofya’nın çok güzel bir resmini de camiye astı vatandaşlarımız da gelip burada resim çekiyor. Bunun yanı sıra resim çektiren camiye gelen vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyorlar. Ayasofya Müslümanların bir değeridir. Mübarek cuma günü açıldığı için de gururluyuz."(İLKHA)


Bu haber 10356 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü