Siverek'te baraj göletinde balık ölümleri

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Hacı Hıdır baraj göletinde yaşanan balık ölümleri çevrede korkuya neden oldu.

Siverek'te baraj göletinde balık ölümleri
29 Mayıs 2018 - 07:11

Şanlıufa'nın Siverek ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hacı Hıdır Baraj Göletinde yaşanan balık ölümleri, çevrede korkuya neden oldu. Göletteki binlerce balığın kıyıya vurduğunu gören kırsal mahalle sakinleri durumu yetkililere haber verdi.

Baraj göletine kanalizasyon suyu karıştığından dolayı içme suyu olarak kullanmadıklarını sadece tarımsal sulama ve hayvanların su ihtiyacının karşılanması için baraj suyunu kullandıklarını belirten mahalle sakinleri, balık ölümlerinin araştırılmasını bekliyor.

Kırkpınar mahallesinde çobanlık yapan Cenap Kırklar, yaşanan balık ölümlerinden dolayı korktuklarını belirterek, " Her gün belirli aralıklarla hayvanlarımızı gölet etrafında otlatıyoruz. Hayvanların su ihtiyacını da yıllardır bu göletten sağlıyoruz.Gölet etrafında otlayan hayvanların zehirlenmesinden korktuğumuz için baraj gölünden su içmesine izin vermiyoruz..Yetkililerden baraj gölünün incelenmesini ve balık ölümlerinin nedeninin belirlenmesini istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinin ihbarıyla harekete geçen kaymakamlık tarafından görevlendirilen ekibin, gölden su ve ölü balıklardan numune alıp, incelemeye gönderdiği öğrenildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2237 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü