Siverek'te bir odada 11 kişilik yaşam

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tek bir odada 6’sı kız, 3’ü erkek toplam 9 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Uytun Ailesi, zor günler geçiriyor.

Siverek'te bir odada 11 kişilik yaşam
26 Aralık 2020 - 13:46

Baba Ramazan Uytun’un ayrıca Psikolojik rahatsızlığı bulunuyor. Uytun ailesinin öncelikli talebi evin tadilatı ve eve yeni odaların ilave edilmesi. Yaşanan bu olumsuz manzara çocukları da etkiliyor..


Yürek burkan görüntüler yardım severler tarafından Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Sislice Kırsal Mahallesi’nde kaydedildi.Siverek’e yaklaşık 15 KM uzakta bulunan Sislice (bohçık) Kırsal Mahallesi’nde ikamet eden  Uytun ailesi tek bir göz odada 6’sı kız, 3’ü erkek toplam 9 çocuğuyla zor şartlar altında yaşıyor.


Yaklaşık 25 metrekare odada anne ve babayla birlikte toplam 11 kişi yatıp kalkıyor.
İzbenin mutfağa çevrildiği, banyonun da olmadığı evde yaşam oldukça zor.
En küçüğü 1,5 yaşında olan çocukların yeterli beslenip, giydirilemediği yaşanan bu zorlu yaşam savaşından da olumsuz etkilendiği gözlemlendi.


Derme çatma tuvaletin de evin 30 metre dışında olduğu görülürken, ne  dolabı, ne tezgahı ne de rafı olan mutfakta da çökme tehlikesi var. Maddiyatsızlık adete Uytun ailesinin belini bükmüş durumda. Çocukların bir kısmı okula giderken bir kısmı ise maddiyatsızlıktan dolayı okula gidemiyor.


Psikolojik rahatsızlığı bulunan Baba Ramazan Uytun’un da bir işte çalışamadığı öğrenildi. Zor ve çetin günler geçiren  Uytun ailesinin öncelikli talebi evin tadilatı ve eve yeni odaların ilave edilmesi. 

HABER: Rıdvan Ortakaya


 


Bu haber 5238 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü