Siverek'te cadde ve sokaklar yasak boyunca boş kaldı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgın hastalığından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından 31 şehirde ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” bu gece saat 24.00’da sona eriyor.

Siverek'te cadde ve sokaklar yasak boyunca boş kaldı
12 Nisan 2020 - 18:16

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus salgınını önlemek amacıyla uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar evlerinden çıkmadı.


Sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte ilçede sokak ve caddeler sessizliğe büründü. Vatandaşlar sadece ekmek ihtiyacı ve sağlık sorunları için dışarı çıkarken, ilçenin çeşitli noktalarında bekleyen polis ekipleri, yasağa uymayan vatandaşlara cezai işlem uyguladı.


Coronavirus tedbirleri kapsamında Böğürtlen ve Şekerli kırsal mahalleleri ile Bağlar ve Dicle Mahallelerinde bazı binalarda karantina uygulaması devam ediyor.


Siverek Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu ilçe genelinde ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.


Sokağa çıkma yasağından dolayı evde çocukları ile birlikte zaman geçirdiğini belirten vatandaşlardan Ferit Öztürk, “Evde çocuklarımızla birlikte mukabele usulü Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Şaban ayı münasebetiyle bugünü oruçlu geçirdik. Bol bol kitap okuyoruz. Allah’ın izniyle Seyyid Kutub’un tefsir kitabının birinci cildini bitirdim. Aile fertleri ile birlikte cemaatle namaz kılıyoruz. Müslüman fert her halükârda Rabbini razı etmenin yolunu aramalıdır. Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İnşallah biz başımıza gelenlerin bir imtihan olduğuna inanıyoruz. İnşallah bugünlerde geçecektir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

MOBİL İÇİN FOTO GALERİ


Bu haber 8544 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı