SİVEREK’TE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

SİVEREK’TE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI
18 Mart 2014 - 14:01






ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehitlik mezarlığında başlayan programa Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 107. Topçu Alay komutanı Numan Ayyıldız, daire amirleri, Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı.

Anıta Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Aydın Babaoğlu yaptı. Babaoğlu konuşmasında ; “Bugün 18 Mart 2014 iki hafta gibi kısa zamanda İstanbul’u ele geçirip Osmanlı Devletini savaş dışı bırakarak Birinci Dünya savaşını sonlandırmayı amaçlayan itilaf devletlerinin, o güne kadar eşi görülmemiş bir donanmayla Çanakkale Boğazını geçmeye çalışmalarının kalbi imanla çarpan Türk askerinin göğsüne çarparak boğazın derin sularına gömülüşünün 99’nci yıl dönümüdür” dedi

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise şehitlere ithafen yaptığı konuşmada, “Kanlarınızı akıtarak verdiğiniz mücadelede tarihin altın sayfalarında ilelebet yaşamasına sebep olduğunuz için sizleri minnetle anıyoruz. Ülkenin her köşesinden ve her ırkından yurttaşları olarak kardeşçe sahip çıktığınız bu toprakları tekrar sizlerin döneminde olduğu gibi kardeşçe barış içinde, beraberlik içinde yaşatmaktan bizlerin en önemli sorumluluğudur. Bu uğurda çaba sarf edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyor sizleri rahmetle ve minnetle anıyoruz, ruhunuz şad olsun ” dedi.

Hatıra defterini imzalayan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şehitlikte bulunan şehitlere karanfil koydu.

Burada Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Çanakale şehitleri için dua okudu. Şehitlikte Siverek Kaymakamı, Siverek Belediye Başkanı,107 Topçu Alay Komutuna ve gaziler çam dikti.

Şehitlikte sona eren program Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda devam etti.

Haber:Bahattin Yolaçan




Bu haber 2778 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...