SİVEREK'TE ÇİFTÇİ BORÇLARI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ziraat bankasına borcunu ödeyemeyen çiftçiler yüzünden borçsuz çiftçilerde kredi alamıyor. Bölgede sulama kredisi almak isteyen çiftçilere

SİVEREK'TE ÇİFTÇİ BORÇLARI
23 Ağustos 2008 - 13:31
yeni kredi ödenmediğini belirten ilçe ziraat odası başkanı Cuma Polatoğlu Siverek çiftçisine haksızlık yapıldığını belirterek şöyle dedi’’Bölgede borçlu çiftçiler var. Bu vatandaşlar borçlarını ödeyemediği için mahkeme tarafından icralık olmuşlar. Siverek ziraat bankası sulama kredisi ve diğer tarımsal kredi almak isteyen çiftçilere kredi vermek istemiyor. Çiftçilerden Siverek dışında ipotek edilecek gayrimenkul istiyor. Kredi talebinde bulunan vatandaşların ikamet yeri Siverek adamlar ilçe dışında ilde nasıl ipotek gayrimenkul bulabilirler. Bu haksızlıktır bu durumun düzeltilmesi için başta Başbakanlığa ve Tarım Bakanlığına başvuruda bulunacağız kredi konusunda Siverek çiftçisine haksızlık yapılıyor’’dedi.
    SİVEREK ÇİFTÇİSİNİN 15 MİLYON YTL BORÇU VAR 450 ÇİFTÇİ İCRALIK
    Ziraat Bankası Siverek şubesi yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şöyle dedi’’On yıl önce bankadan hayvancılık ve tarımsal kredi alan 450 çiftçi yaklaşık 15 Milyon YTL bankaya borçlu olmasına rağmen bu güne kadar borç tahsil edilemedi. Borçlularına karşı ipotek edilen gayrimenkulleri icra yoluyla satılmıyor kimse icra edilen mal varlığını satın almak istemiyor.450 çiftçi ve kefeleriyle birlikte yaklaşık bin beş yüz kişi icralık. Çiftçilere kredi verme yetkisi ödenmeyen borçlar yüzünden Gaziantep bölge müdürlüğüne verilmiş. Çiftçiye kredi takdiri bölge müdürlüğünde’’ açıklamasında bulundular.



Bu haber 3181 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü