SİVEREK'TE ELEKTRİK KESİNTİSİ EYLEMİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ilçedeki enerji kesintilerinden dolayı basın açıklaması düzenleyerek DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundular.

SİVEREK'TE ELEKTRİK KESİNTİSİ EYLEMİ
04 Aralık 2014 - 12:04

ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun Parkı bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ilçedeki enerji kesintilerinden dolayı basın açıklaması düzenleyerek DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundular. Basın açıklamasını grup adına Serhat Akçiçek okudu.

İlçede son günlerde yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çeken Akçiçek, “Şehrimizde elektrik kesintileri mevcut mevzuatlar dışında ve tasarruf adı altında hiçbir gerekçe gösterilmeden ve kamuoyu bilgilendirilmeden günün belli saatlerinde keyfi bir şekilde kesilmekte adeta halkımıza kesilmiş bir cezanın hükmü infaz edilmektedir. Yaşanan bu keyfi kesintilerle beraber eğitim-öğretim aksamakta, ticari yaşamda büyük zararlar meydana gelmekte, esnafımız iş yapamaz düzeye gelmiş,çocuklarımız her gece biraz daha üşüyerek ,sağlığımız, güvenliğimiz ,ticari yaşamımız özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekilmektir.İnsanlarımıza bir tavuk muamelesi yapılmakta uyumamız gereken saatler ve irademize birilerinin biraz daha zenginleşmesi için ket vurulmaktadır.

Açıklamanın devamında yaşanan elektrik kesintilerine karşı duracaklarını belirten Akçiçek, “Bu kesintilere karşı sivil bir irade olarak duracağımızı, hukuksal olarak haklarımızın takipçisi olacağımızı ve bu konuda idari sorumluluk sahiplerinin görevlerinin gereklerini yerine getirmesini kamuoyuna arz ederiz.

Yapılan basın açıklamasının ardından STK temsilcileri Siverek Cumhuriyet başsavcılığına giderek burada DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundular.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3454 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması