Siverek'te evi yanan yaşlı çift yardım bekliyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan yangında evlerini kaybeden aile yardım bekliyor.

Siverek'te evi yanan yaşlı çift yardım bekliyor
30 Temmuz 2020 - 20:06

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan yangın, yaşlı çiftçin tüm birikimlerini yok etti. Yaşlı çift devletten yardım bekliyor.


İlçeye bağlı Narlıkaya (Qetine) Kırsal Mahallesinde henüz belirlenmeyen bir nedenle ormanlıkta yangın çıktı. Otların kuru olması nedeniyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Mahalle sakinleri çıkan yangına kendi imkânlarıyla müdahale etmeye çalışırken, yangın eşiyle tek başına yaşayan 73 yaşındaki Mehmet Gelener’e ait eve sıçradı. Yaşlı çifte ait ev, içindeki 20 bin lira para ve eşyalarla birlikte kül oldu.


Tüm birikimi kül oldu


20 bin liranın tüm birikimleri olduğunu, yangınla beraber onunda kül olduğunu belirten Mehmet Gelener, devletten yardım bekliyor. Gelener yaptığı açıklamada,” Yangının nasıl çıktığını pek bilmiyorum ama hayvan gübresinden çıktığını tahmin ediyorum. Yangının çıktığını gördük ve müdahale etmeye çalıştık ama baş edemedik ve evime sıçradı. Çevre sakinleri geldi ama onlarda söndüremedi. Bu yangında evimle birlikte 20 bin lira paramda yandı."


Tek bir gömlek ve şalvar kaldı


Yangında tek bir gömlek ve şalvarının sağlam kaldığını belirten yaşlı adam, "Yangından tek bir gömleğim ve şalvarım kaldı, onlarda üzerimde olduğu için kaldı. Şimdi hanımla birlikte dışarda yaşıyoruz. Yıllarca emek verdiğim koyunlarımı satarak 20 bin lirayı elde etmiştim. Kış geliyor, evi onaracaktım ve birde kışlık ihtiyaçları alacaktım ama oda yandı, ben ne diyeyim. Devlet bana bakarsa, yerimi yaparsa Allah kendisinden razı olsun, yapmasa da burada böyle çekeceğiz. İnşallah devlet halimizi görür ve bize yardım eder” diye konuştu.

Bu haber 8007 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor