Siverekte Halit Ertuğrul Konferansı

Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul tarafından sunulan "Aile ve Gençlik" konferansına Siverekliler yoğun ilgi gösterdi.

Siverekte Halit Ertuğrul Konferansı
23 Ekim 2009 - 14:18
Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul tarafından sunulan “Aile ve Gençlik Problemleri” konferansına Siverekliler yoğun ilgi gösterdi.

ŞANLIURFA- Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği tarafından Siverek Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda düzenlenen “ Aile ve Gençlik Problemleri” konulu konferansa Siverekliler yoğun ilgi gösterdi. Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul tarafından sunulan konferansta Aile ve Gençliğin problemleri tartışıldı.
Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul konuşmasında dünyadaki en büyük mutluluğun “Ailedeki Huzur” olduğunun altını çizerek, “Bilim adamları 50 yıldır, Mutluluk ve Huzur ve nasıl elde edilir sorusuna cevap arıyorlar. İnsanlar, Mutluluk ve Huzuru para ve kariyer ile değil, sahip oldukları insani değerlerin farkına vararak ulaşabilirler” dedi

Eğitimde değişmez bir kuralın olduğunu belirten Ertuğrul, “Nasıl bir anne ve baba olursanız öylede çocuklara sahip olursunuz. Çocuklarınız duyduklarını değil, Yaptıklarınızı uygular. Nasihatleriniz unutulur ama yaptıklarınız çocuğun beyninde kalıcı hale gelir” dedi.

Çocukların % 70 oranında babadan, % 30 oranında anneden etkilendiğini belirten Ertuğrul,” ya çocuklarınıza söz vermeyin ya da verdiğiniz sözü yerine getirin. Yalancı çocuk yoktur, yalancı anne baba vardır.” Dedi

Ailelerin problemlerini çocuklarının yanında çözmemesi gerektiğini belirten Ertuğrul,” Ailevi sorunlarınızı aile içinde kavga ile çözerseniz, çocuklarınız sosyal hayatta kavgayı ve münakaşayı öğrenir. Bütün problemlerin tek çözüm noktası sevgi ve saygıdır” dedi




  Konferansa Siverekliler yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Konferansın ardından Halit Ertuğrul okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

haber:Sinan Yarıcı-Abdurahman Uğurlu




Bu haber 3060 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü