SİVEREK'TE İKİ GÜNDÜR KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ

Siverek 2 gündür Karanlıkta
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, yer altı elektrik hatlarında meydana gelen arızadan dolayı ilçeye iki gündür elektrik verilemiyor.

SİVEREK'TE İKİ GÜNDÜR KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ
18 Aralık 2010 - 17:44
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, bir türlü önlemeyen elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkardı. Yer altı elektrik nakil hatlarında meydana gelen arızadan dolayı iki gündür şehir merkezi ve köylere elektrik verilemiyor. TEDAŞ yetkilileri ise yaptıkları açıklamada şehrin girişinde ana trafoya bağlanan yer altı elektrik hatlarında kopma olduğundan dolayı şehir merkezi ve köylere elektrik verilemediğini açıkladı.

HERSANLIOĞLU KESİNTİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, TEDAŞ trafo merkezine giderek iki gündür süren elektrik kesintileri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hersanlıoğlu, şehrin sahipsiz olmadığını belirterek, “Siverek’e iki gündür elektrik verilemiyor. Elektrik sorunu tüm vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. TEDAŞ yetkililerin bir an evvel bu sorunu çözmelerini bekliyorum.” diyerek tepkisini gösterdi.
ESNAF İKİ GÜNDÜR KAN AĞLIYOR

Şehir merkezinde meydana gelen iki günlük elektrik kesintileri Siverekli esnafı mağdur etti. Siverek esnafı yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı iki gün boyunca işyerlerini terk etmek zorunda kaldı. Siverekli esnaflarından Seyfioğlu caddesinde halı mağazası sahibi Adem Ötlü, iki gün boyunca mağdur olduklarını söyledi. Ötlü, “İki gündür perişan durumdayız. Elektrik olmadığından ovarlok makinemiz çalışmıyor. Gelen müşterileri geri gönderiyoruz.” Dedi. Siverek Eski Sanayi esnafı ise iki gündür devam eden elektrik kesintilerinden dolayı hiçbir iş yapamadıklarını belirterek durumlarından dert yandılar.
ELEKTRİK İLE ISINAN VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Elektrik kesintilerinden en çok etkilenen ise elektrik ile ısınan vatandaşlar oldu. Bazı vatandaşlar, elektrik kesintilerinden dolayı soluğu sobacıların yanında aldı. Mağdur vatandaşlar, “Allaha şükür kaçak elektrik kullanmıyoruz. Paramızı vererek elektrik ile ısınıyoruz. Elektrik kesintilerinden dolayı evde çoluk çocuk buz tutuyoruz. Yetkililerden bir an önce bu soruna el atmalarını istiyoruz.” Dediler. Bazı vatandaş ise elektrikten umudunu keserek evlerine odun ve kömür sobası aldılar.

KAÇAK ELEKTRİK KESİNLİKLE HARAMDIR

TEDAŞ yetkilileri elektrik kesintilerinin en büyük sebebinin kaçak elektrik kullanımı olduğunu belirtti. Siverek ilçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, kaçak elektrik kullanmanın şer’an caiz olmadığını söyledi. Yazar, “Kaçak elektrik kesinlikle kul hakkına girmektedir. Elektrik kaçak kullanılmasından dolayı trafolar yetersiz kalmakta ve elektrikler kesilmektedir. Hiç bir şekilde kaçak elektrik kullanmanın fetvası yoktur. Önümüzdeki Cuma namazında kaçak elektrik kullanmanın caiz olmadığına değineceğiz” dedi

Siverek Gençlik Haber


Bu haber 2668 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması