Siverek'te internet haberciliği

Siverek'te internet siteleri ve internet haberciliğine kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz.

Siverek'te internet haberciliği
24 Ocak 2012 - 09:26

Siverek'te özel internet sitelerinin temeli 2000'li yıllarının başında atıldı. Siverek'te ilk kurulan web siteleri, Halil Gergez abimiz tarafından hazırlanan www.gergez.cjb.net ve Ankara'da ikamet eden bir hemşerimiz tarafından hazırlanan www.suverek.com siteleridir. Hemşehrimiz tarafından ayrıca Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) için www.siverekili.com sitesi açılmıştır. Bu siteler 2002 ve 2003 yılları arasında hem içerdeki hem de dışarıdaki Sivereklilerin uğrak adresi olmuştur. Bu siteler o zamanki şartlar dâhilinde Siverek resimlerini, Siverek haberlerini ziyaretçilerle paylaşmışlardır.

Bahsi geçen hemşehrimiz tarafından hazırlanan Suverek.com ve Siverekili.com sitesi bazı çevrelerin yoğun saldırısına maruz kalmış ve bu saldırılar neticesinde 2003 yıllarının sonlarına doğru kapanmıştır.www.gergez.cjb.net sitesi de kısa zaman sonra kapanmıştır.

Siverek'te İnternet Haberciliği alanında açılan ilk site 2003 yıllında, Siverek'in tanıtımı, Siverek haberlerini dışarıdaki hemşerilerimize tanıtmak misyonuyla Deniz Uğurlu tarafından hazırlanan http://siverek.genclik.sitemynet.com sitesidir. Site daha sonra 11 Aralık 2003 tarihinde www.siverekgenclik.com domain adresiyle faaliyetlerini sürdürmüştür. Siverek Gençlik Sitesi çok kısa süre içerisinde "Siverek'ten Dünyaya Açılan Pencere" sloganıyla geniş kitlelere ulaşmıştır. 2004 yılında siteye Ramazan Benzer'in katılmasıyla beraber site çalışmaları hızlanmıştır. Site 2012 yılına günlük 15 bin ile 20 bin ziyaretçi potansiyeli ile girmiştir. Yine site 2011 yılında bir günde 40 bin kez tıklanarak kendi çapında bir rekor kırmıştır. Site bünyesinde Siverek'in aktif gazetecileri M.Şükrü Dolaş, Mehmet Sezgin ve Lütfü Yalgı ile yoluna devam etmiştir.

Teknolojinin hızlı gelişmesine paralel olarak Siverek'teki internet sitelerinin sayısı çoğalmıştır. 2006 yılında Siverek Radyosu sahibi Osman Ötlü tarafından www.siverekmedya.com ve daha sonra www.siverekhaber.com siteleri açılmıştır. Bu sitelerin kapanmasının ardından www.siverek.com.tr sitesi açılmıştır.

Lütfü Turan tarafından www.siverek.net sitesi açılmıştır. Site daha sonra mahkeme kararıyla kapatılmıştır.

Hüseyin Demirbağ Hoca tarafından hazırlanan Siverek Küçe Dergisi web sitesi, www.siverekkuce.com bazı sebeplerden dolayı yayınına ara vermiştir.

Hemşerimiz Orhan Karpuz tarafından www.siverekhalkoyunlari.com sitesi kurularak, Siverek'e özgü halk oyunları hakkında bilgiler verilmiştir.

2007 yılında ise Avrupa'da yaşayan Cuma Özavcı hemşerimiz tarafından www.siverek.eu sitesi kurulmuş, site bazı sebeplerden dolayı kapanmıştır.

2008 yılında Deniz Uğurlu tarafından, Siverek'i Vilayet Yapma Derneği için www.siverekili.org sitesi hazırlanmıştır. Site halen aktif olarak yayındadır.

2009 tarihinde hemşerimiz Cuma Sarı tarafından www.sivereknet.com sitesi açılmıştır, site halen faaliyetlerini sürdürmektedir.

2009 tarihinde hemşerimizin Mahmut Bahçıvan tarafından www.sivereksehri.com sitesi açılmıştır.

2010 ve 2011 yılları ise Siverek sitelerinin altın çağı olmuştur.

www.siverekgundemi.com

www.siverekgundem.com

www.siverekyorum.com

www.siverekgenclik.net

www.siverekkultur.com

www.siverekhaberleri.com

www.siverekce.com

www.siverekhedefgazetesi.com

www.siverekirfangazetesi.com

www.firatinsesi.net

www.siverekhaberleri.com

www.siverekolay.com

www.siverekdenge.com

bu sitelerin sadece bir kaçıdır.

Not: Yazıda ismini unuttuğum site sahiplerinden şimdiden özür diliyorum.

Güncelleme: 27.01.2012


Bu haber 7942 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu