SİVEREK'TE KADIN HAKLARI VE KADIN SAĞLIĞI PANELİ DÜZENLENDİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde "Kalkınmada Kadının Rolü, Kadın Hakları, Çocuk Sağlığı" konulu panel

SİVEREK'TE KADIN HAKLARI VE KADIN SAĞLIĞI PANELİ DÜZENLENDİ
27 Aralık 2010 - 22:54
düzenlendi.

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal Kültür İşleri Müdürlüğünce İlçenin Endüstri Meslek Lisesi Salonunda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek’in sunduğu panele İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Belediye Başkan Yardımcıları, Sabancı Vakfı Yerel Koordinatörü Tülay Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Sivil Toplum Kuruluşları ile çok sayıda Siverekli Kadınlar Katıldı.
           
Panele konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, kadın hakları ve çocuk sağlığı hakkında slâyt gösterisi sunarak panele katılan kadınlara ’’kadın ve erkeklerin topluma sunduğu fırsattan yararlanmanın Eğitim, çalışma, şiddete son ve hizmete ulaşmak olduğunu, özellikle akraba evliliğinin neden olduğu, kistik fibroziz hastalığı, Göz, Kalp, Şeker, zekâ geriliği gibi hastalıklara yol açtığını bunun için evlilik öncesi muayene yapılmasını dile getirerek, bölgenin büyük bir kesiminin tarım işçilerinin oluşturduğunu ve tarım işçilerinin sağlığını ve eğitimini aksatmaları ve kadınlarımızın eğitim yaşlarının 15–49 yaş gurubu oluşturduğunu, bölgenin, özellikle Şanlıurfalı kadınlarının öğrenim durumunun batıya oranla %83 seviyesinde olduğunu bu eğitimsizliğinde çocuklarımızı erken yaşta evlendirmek yerine okula göndermekle bu sorunun çözüleceğini, Kadınların şiddette maruz kaldıklarında hemen alo 183 danışma hattını arayabileceklerini" belirtti.
  
Panelin sonunda panele katılan Siverekli kadınlar Belediye Başkanına büyük ilgi gösterdiler. Kadınlar Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile fotoğraf çekerek panelden dolayı başkana teşekkür ettiler.



Bu haber 1699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı