SİVEREK'TE KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 200 Yataklı Devlet Hastanesi bünyesinde kemoterapi ünitesi açıldı.

SİVEREK'TE KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI
11 Eylül 2015 - 08:39

Siverek Devlet Hastanesi bünyesinde kanser hastalarının tedavisi için Kemoterapi ünitesi açıldı. Konu hakkında Siverek gençlik sitesine bilgi veren Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bahaddin Durak , ilçede Kemoterapi ünitesinin açılmasıyla birlikte kanser hastalarının çevre illere gitmekten kurtulduğuna dikkat çekti.

Siverek’in ilçe olmasından dolayı Onkoloji Merkezinin açılmasının mümkün olmadığını belirten Durak, “ Maalesef Siverek ilçe olduğundan dolayı hastanemiz bünyesinde onkoloji servisi açılamıyor. Ünitemiz ile birlikte kendisine kanser teşhisi konulan ve kemoterapi tedavisi görmesi için çevre illere gitmek zorunda kalan kanser hastaları kemoterapi ünitemizde tedavi olabilecektir” dedi

Kemoterapi ünitesinde bağırsak, meme, akciğer, mide kanseri vb. hastaların hepsine kemoterapi uygulaması yaptıklarını ifade eden Durak, kemoterapi ilaçlarının son teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden hazırlandığını ifade etti.

Kemoterapi ünitesinde Dahiliye Uzmanı Doktor ile birlikte kemoterapi tedavisi üzerine özel eğitimler alan hemşire ile birlikte 6 personel görev yapacak. Ünitede özel donanımlı 4 yatağın yanı sıra hasta bekleme ve hazırlama odası, ilaç hazırlama odası, hemşire odası da bulunuyor. Talebin fazla olması durumunda yatak sayısının artırılacağına dikkat çeken Durak, Kemoterapi ünitesinin Siverek halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4546 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü