SİVEREK'TE KERBELA ŞEHİTLERİ ANILDI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hz. Hüseyin`in şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle dernek binasında bir program düzenledi.

SİVEREK'TE KERBELA ŞEHİTLERİ ANILDI
06 Kasım 2014 - 15:27

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşme ve Dayanışma Derneği tarafından Kerbela’da Hz. Hüseyin ve yarenlerinin şehit edilmesinin yıl dönümü münasebetiyle dernek binasında bir program düzenlendi. Program dernek gönüllüsü Sabri Öztürk tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Cemal Çınar konuşmasında Aşura günü ve Kerbela’nın farklılıklarına değindi. Aşura ve Kerbelanın birbirinden farklı olan ve örtüştüğü yönler bulunduğuna dikkat çeken Çınar, “ Aşura’nın farklı yönü geçmiş peygamberlerde zaferi ve kurtuluşu simgelemesidir. Hz. Muhammed’in ümmeti açısından da Aşura günü kerb ve belayı simgeler. Her iki olayın benzer tarafı ise Ümmeti genel manada ilgilendiren konu olmasıdır”

Kerbela ve aşuradan alınacak mesajları üç ana konuda özetleyen Çınar, “Birincisi, dünya ahirette öncelendiğinde ümmet kerb ve belaya maruz kalır. İkincisi, şehadetin İslam davetindeki önemidir. Üçüncüsü ise İslam’da yönetimin ne kadar önemli olduğu ve ehil olmayan yönetimin Müslümanları yönetmesine Müslüman’ın canı pahasına da olsa karşı çıkması gerektiğidir.

Kerbela ve Aşurada başlıca dört karakter bulunduğuna dikkat çeken Çınar, “Birincisi İmam Hüseyin'in karakteri direniş ve kıyamıdır. İkincisi, Hz. Zeynep'in feryadı, davet ve tebliğidir. Üçüncüsü ise Küfelilerin karakteridir. Bu da doğru bildiğinin karşında yer almaktır. Kufe karakterinin sebep sonuç ilişkisi ile tanımı şudur. Biri korkaklık, diğeri dünyayı ahirete karşı öncelemektir. Dördüncüsü ise lanetlik, Yezit karakteridir. Buda zulüm, hırs, intikam, şöhret makam ve mevki için her melaneti işlemeyi görev bilmedir” dedi

Program Siverek İkra İlahi Grubunun Hz. Hüseyin’in üzerine söylemiş olduğu ilahilerin ardından yapılan dualarla sona erdi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2533 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...