Siverek'te koyun sürüsüne otomobil daldı: 10 koyun telef oldu

Siverek ilçesinde bir çobanın yoldan karşıya geçirmeye çalıştığı koyun sürüsüne otomobil çarptı. 10 koyunun öldüğü kazada, otomobil de hasar gördü.

Siverek'te koyun sürüsüne otomobil daldı: 10 koyun telef oldu
23 Nisan 2018 - 10:47

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir çobanın yoldan karşıya geçirmeye çalıştığı koyun sürüsüne otomobil çarptı. Kazada 10 koyun telef olurken, otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Kaza Siverek-Adıyaman karayolu 10. km. Üstüntaş kırsal mahallesi yakınlarında gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Siverek istikametinden Adıyaman’a doğru seyir halindeki sürücüsü öğrenilemeyen 63 N 2146 plakalı otomobil, hayvanlarını yolun karşına geçirmeye çalışan Rahfet Asal’a ait koyun sürüsüne çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan koyunlardan 10 tane telef olurken, bunlardan birçoğu da yaralandı. Kaza sonucu karayolu trafiğe bir süre kapanırken, olay yerine çağrılan jandarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından telef olan koyunlar yoldan kaldırıldıktan sonra, yol kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı.

Kazaya tepki gösteren mahalle sakinleri, yolda alt geçit olmamasından dolayı yılda birkaç defa böyle kazaların olduğuna belirttiler.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Aluş, hayvan otlatma meralarının yolun karşı tarafında olduğundan ve alt geçit olmayışından dolayı, sık sık böyle kazaların olduğunu söyleyerek, “ Yine bu akşam bizim her zaman geçtiğimiz bu yolda yine bir kaza oldu. Biz hayvanlarımızı meraya götürmek için bu yolu kullanmak zorundayız. Yol çalışması başladığı zaman biz yetkililere hem sözlü ve hem de dilekçe yazarak burada alt geçit olması gerektiğini karayollarına belirttik. En az 30-40 dilekçe verdik, alt geçit için. Senede 2-3 kaza oluyor ve hayvanlarımız telef oluyor ve yine biz mağdur durumuna düşüyor, suçlu biz oluyoruz. Mecburen günde 3-4 defa hayvanlarımız yolun diğer tarafına geçmek zorunda, çünkü köy bu tarafta mera diğer tarafta, hayvanlar geçmese ancak bu hayvanları beslemeyeceğiz.

Alt geçit şart

En az 3 alt geçidin yapılması gerektiğini belirten Aluş, “ Aşağı tarafta bizden uzak bir yerde tek alt geçit yapılmış ama halen o da faaliyete geçmemiş, birde öyle dar yapılmış ki hayvan ondan geçmez. Bizim bölgeye en az 3 alt geçit yapılmalı, çünkü bölgede çok fazla hayvan var ve diğer tarafa geçiyor, bütün mera bu tarafta. İşte bu akşamda diğer tarafa geçmeye çalışırken, hayvanlarımıza araba çarptı ve birçok hayvan telef oldu ve yine mağdur biz olduk. Yetkililerden acil bir çözüm istiyoruz” diye konuştu

Jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı

Haber Merkezi


Bu haber 1917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek