Siverek’te kuduz köpek 2 çocuğu ısırdı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde iki çocuğu ısıran köpek kuduz çıktı, olayın yaşandığı yer karantinaya alındı.

Siverek’te kuduz köpek 2 çocuğu ısırdı
24 Ocak 2018 - 09:27





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde köpek yavrularını sevmeye çalışan iki çocuğu saldırgan köpek ısırdı. Yapılan incelemelerde köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Olayın yaşandığı yer karantinaya alındı.

Alınan bilgilere göre olay ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 7 hanenin bulunduğu, Taban kırsal mahallesinde yaşandı. Evlerinin önünde bulunan köpek yavrularını sevmeye çalışan Mustafa Çakmak ve Hakkı Çakmak isimli iki çocuğu köpek ısırdı. Baş, kol ve ellerinden ısırılan çocuklar aileleri tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Köy sakinleri yaşanan durumu Siverek kaymakamlığı, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve ilçe Halk Sağlığı Müdürlüğüne haber verdi.

Köylüler tarafından boş bir alanda tutulan köpeğin ölmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından köpekten alınan numuneler, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi.

Yapılan incelemelerde saldırgan köpeğin kuduz olduğu anlaşılması üzerine, Taban köyünde karantina uygulaması başlatıldı. Kırsal mahallede bulunan kedi ve köpekler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince aşılandı.

Siverek Belediyesi ekipleri ise mahalleye gelerek, köpek leşini kontrollü bir şekilde kepçeyle kazılan derin çukura gömerek üzerine kireçle kapattı.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri köyde kapı kapı dolaşarak aşılama yaptı.

Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiler çerçevesinde köpeğin ısırdığı iki çocuk ile yaralı çocuklarla temas ettiği düşünülen 13 kişi gözetim altına alındı.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2414 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü