SİVEREK'TE KUTLU DOĞUM COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Lütfü Yalgı Siverek'te çeşitli etkinlikler ile kutlanan kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun katıldığı program coşkulu geçti.

SİVEREK'TE KUTLU DOĞUM COŞKUSU DEVAM EDİYOR
18 Nisan 2012 - 13:17

Siverek İlçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Siverek Belediyesinin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Konuşmacı olarak katılan Nihat Hatipoğlu’na yoğun ilgiden dolayı zaman zaman izdihamlar yaşandı. 6 bin kişilik salonda yer kalmayınca yaklaşık 2 bin kişi programı salon dışında kurulan dev ekrandan izlemek zorunda kaldı.


Kutlu Doğum Haftası kapsamında Siverek Belediyesinin organize ettiği Yenişehir mahallesinde bulunan kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Semazen gösterisi ve mahalli ilahi sanatçıların sahne aldığı etkinliklerin ardından konuşmacı olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Hatipoğlu yaşanan izdiham ve yoğun ilgi karşısında yaklaşık 2 saat süren sohbetini ayakta yaptı. Yaptığı konuşmada Hz. Peygamber Efendimizin yaşantısı ve ahlakından kesintiler verdi. Salondaki bayanlara ve gençlere namazın önemini anlatarak tavsiyede bulundu.


Salonda Hatipoğlu’nun sohbeti sırasında bazı kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Kutlu doğum programına İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve diğer daire amirleri katıldı.


Kutlu Doğum Haftasının önemine değinen Belediye Başkanı Ali Murat Bucak yaptığı konuşmasında şöyle dedi.’’Çevremiz il ve ilçelerimizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu salonda Türk’ü Kürd’ü Zaza’sı, Arap’ı ve Çerkezi ile bir arada bu kutsal haftayı kutluyoruz, bu salonu dolduran siz değerli Siverek halkına şükranlarımı sunuyorum, Hz. Peygamberimizin kâinata teşriflerinin yıl dönümünün tüm İslam âlemine ve siz değerli Siverek halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’ Dedi.


Program sonrasında Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu Prof. Dr Hatipoğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.























Bu haber 5015 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü