Siverek'te Minik Kur'an Bülbülleri Camilere Akın Ediyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Okulların kapanmasıyla beraber, çocukların yeni okulu, yaz Kur'an kursları oldu.

Siverek'te Minik Kur'an Bülbülleri Camilere Akın Ediyor
23 Haziran 2010 - 05:59
Geçen hafta itibari ile ilk ve orta dereceli okulların tatile girmesi ile Siverek’te açılan “Yaz Kur’an Kurslarına” aileler ve çocukları yoğun ilgi ile gösteriyor.
Uzun okul döneminde zihni ve bedeni yorulan çocuğunu hem manevi hem de fiziki olarak rahatlaması için Yaz Kur’an Kursuna gönderdiğini söyleyen aileler, “Çocuklarımız uzun eğitim döneminden sonra oldukça yorgun düştü. Bizler de çocuklarımıza öğretmekle mükellef olduğumuz İslam’ın vecibeleri ve Kuran’ın okunması gibi görevlerimizi, çocuklarımızı kurslara getirerek yerine getirmeye çalışıyoruz. Sadece kurslarda değil evlerimizde de çocuklarımıza gereken eğitimi veriyoruz. Kur’an okumanın hem manevi hem de fiziki olarak ruhu ve bedeni rahatlattığını bildiğimiz için çocuklarımızı bu kurslara yönlendirip buralarda yaz sürecinde faydalı bilgiler öğrenmesini istiyoruz” dediler.

 
Siverek Müftülüğü, yaz kurslarının 21 Haziran tarihinde başlayıp  Ağustos tarihinde sona ereceğini, bu kurs süresinde çocuklara, abdest, namaz ve dualar, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, anne-babaya, akraba, komşu ve diğer insanlara karşı saygı ve sevginin öğretileceğini açıkladı.

 
8 hafta süreyle düzenlenecek olan Kur'an kurslarında; Kur'an-ı Kerim, İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak dersleri verileceği ve haftada 5 gün, günde 3 saat olarak yapılacak derslerin sonunda, kurslarını başarı ile bitiren öğrencilere katılım belgesi verileceği açıklandı.

A. Deniz Uğurlu/Siverek







Bu haber 1869 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...