Siverek'te Mirac Kandili ihya edildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Mirac Kandili programı dualarla ihya edildi.

Siverek'te Mirac Kandili ihya edildi
03 Nisan 2019 - 10:00

 


Siverek’te Mirac Kandili dua ve zikirlerle ihya edildi


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Mirac Kandili programında konuşan Eğitimci Yazar Ayhan Aktan, günümüzde İsra ve Mirac olayı konu edinilirken teferruata çok fazla girildiğini bunun da Kudüs’ün önemini geri planda bıraktığını söyledi.


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan göklere yükselmesi olan Mirac Kandili münasebetiyle bir program düzenlendi.


Program Sami Torpil tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Program daha sonra sinevizyon gösterisi, ayet ve hadis dinletisi, ilahiler, tesbih namazı ile devam etti.


"Kudüs’ün emin belde olması oranın ne mimarisi ne de başka bir özelliğindendir"




Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Ayhan Aktan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemi değindi.Allahu Teâlâ’nın zamanlar içerisinde hayırlı zamanlar, mekânlar içerisinde de hayırlı mekânlar var ettiğini, onlara değer verdiğine dikkat çeken Aktan, “ Allahu Teâlâ Kudüs’ü ve çevresini de mübarek kılmıştır. Kudüs’ün emin belde olması oranın ne mimarisi ne de başka bir özelliğindendir. Velev ki mimari olarak sıradan bir yerleşke de olsa Allah oraya değer vermiş ve orayı emin belde kılmıştır." dedi.


"Bizler Kudüs'ü ancak İsrail oraya abluka uyguladığında ya da şehit haberleri geldiğinde hatırlıyoruz"


Konuşmasının devamında Aktan, "Günümüzde İsra ve Mirac olayı konu edinilirken teferruata çok fazla girilmekte asıl mesele olan Mescid-i Aksa’nın önemi geri planda kalmaktadır. Tertemiz, berrak ve gizemli bir okyanusun içinde Kur’an hakikatleri dururken bizler sahildeki boş çakıl taşlarıyla uğraşmaktayız. Peygamber Efendimiz (sav) Allah katına ruhen mi gitti, bedenin mi gitti, tartışmasına giriyoruz. Bizler Kudüs'ü ancak İsrail oraya abluka uyguladığında ya da şehit haberleri geldiğinde hatırlıyoruz. Kudüs maalesef bizim gündemimizde değil. Kudüs yeni Selahaddinleri bekliyor; bu Selahaddinler ancak bizim içimizden çıkacaktır.”


Program daha sonra dualar ve yapılan ikram ile sona erdi.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 2308 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek