SİVEREK'TE NEVRUZ KUTLAMALARI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) İlçe Örgütü tarafından organize edilen Nevruz

SİVEREK'TE NEVRUZ KUTLAMALARI
21 Mart 2010 - 23:15
Bayramı kutlandı.
  
Nevruz kutlamaları Firkan Tüysüz Şehir Stadyumunun yanında bulunan boş alanda sabah saat 9:00'da kutlanmaya başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda yaklaşık beş bin kişi kutlamalara katıldı.
   
NevrUz alanında renkli görüntüler yaşandı. Yöresel kıyafetler giydirilmiş çocukları yine öne saflardaydı. Nevruz Ateşini Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Bilici ile İl Başkanı İbrahim Ayhan yaktı.
   
Çevre İl ve İlçelerden gelen BDP’lilerin yanı sıra, Nevruza Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile İl Başkanı İbrahim Ayhan katıldı. Mahalli sanatçıların konserinden alanda bulunan kitleye Kürtçe konuşan Milletvekili Binici, Hükümetin açımlı sürecini değerlendirerek şöyle dedi ’’AK Parti Hükümeti ve Başbakan Erdoğan açılım sürecinde muhatap bulmadıklarını söylüyor. Bu doğru değil. 3,5 milyon Kürdün oyunu alarak parlamentoya giden BDP millettekileri muhataptır. BDP olarak hükümete Mayıs ayın sonuna kadar süre tanıyoruz. Ya bu sorunu çözerler ya da bu tarihten sonra ölecek her insanın hesabını hükümetten sorarız’’ dedi.














Bu haber 2266 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi