Siverek'te okuma seferberliği başlatıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla tüm okullarda "Okuyan ve Yaşayan Siverek" projesi başlatıldı.

Siverek'te okuma seferberliği başlatıldı
30 Kasım 2018 - 15:11

Siverek Kaymakamlığı tarafından ilçede, okuma kültürünü yaygınlaştırmak, okuyan ve düşünen bireyleri yetiştirmek amacıyla, "Okuyan ve Yaşayan Siverek" projesi başlatıldı. Proje kapsamında tüm okullarda kitap okuma seferberliği başlatılarak, öğrenciler kitap okumaya teşvik edilecek.


Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede eğitim öğretim yapan tüm okullara gönderilen yazıda, özel ve resmi kurumlarda öğretmenlerin de dâhil olacağı "Okuma saati" uygulanması ve uygulamadan taviz verilmemesi istendi.


Proje kapsamında Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve proje koordinatörlüğü ile beraber yapılan ziyaretlerde okullarda yapılan okuma seferberliği denetlenerek, öğrenciler okumaya teşvik edilecek.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, yapılan çalışma ile öğrencilerde kitap okumaya büyük bir istek görüldüğünü belirterek, "İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Çiftçiler tarafından başlatılan ve Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi müdürü İbrahim Görgen koordinatörlüğünde sürdürülen, 'Okuyan ve Yaşayan Siverek' Projesi kapsamında ilçedeki tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve idarecilerin de katılımıyla okuma saati uygulamasına başlandı. Proje kapsamında tüm okullarda bir saat okuma yapılıyor. Okullardaki ziyaretlerimizde ve aldığımız olumlu raporlarda öğrencilerimizin okumaya büyük bir önem verdikleri ve projenin amacı yolunda olumlu bir şekilde ilerlediğini memnuniyetle görmüş bulunmaktayız." dedi.


Projenin amacının okumanın sadece okullarla sınırlı kalmaması olduğunu ifade eden Kapanoğlu, "Bu projedeki gayemiz ve hedefimiz okullarla sınırlı kalmayan, topyekûn okuma seferberliğine iştirak eden bir Siverek inşa etmektir. Biz ilçemizin güzel şeylerle anılmasını ve Siverek ilçemizin bunu fazlasıyla hak ettiğine inanıyoruz. Bu güzel ve anlamlı projeyi başlatan İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Çiftçiler'e tekrardan teşekkür ediyorum." diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





Bu haber 2188 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü