Siverek'te ÖSS atağı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup öğrenci, ÖSS'nin ilçede tekrar yapılması için "İnsan Hakları Kuruluna" başvurdu.

Siverek'te ÖSS atağı
30 Ağustos 2006 - 15:09
Grup adına gazetecilere açıklama yapan Zübeyde Güyüç, ÖSS'nin 1994-1997 yılları arasında Siverek'te yapıldığını hatırlattı. İlçede 1997'de sınav sorularının çalındığı iddiasının ardından, YÖK'ün aldığı kararla ÖSS'nin Siverek'te yapılmamaya başlandığını ifade eden Güyüç, bunun ilçeyi ve buradaki öğrencileri cezalandırma anlamına geldiğini savundu.

Güyüç, ''1997 yılında sınavlarda yolsuzluk yapılmışsa, yolsuzluk yapan kişilerin cezalandırılacağı yerde 280 bin nüfuslu bir ilçe cezalandırılmıştır. Büyük kentlerde söz konusu 'yolsuzluğun' defalarca yaşanıyor; ancak o kentler cezalandırılmıyor." dedi.

Bu durumun Anayasa ve insan hakları ihlali olduğunu öne süren Güyüç, ''Bu cezalandırma Anayasaya, insan haklarına ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne uygun olmayan, Anayasayı ve insan haklarını ihlal eden bir tasarruftur'' dedi.

ÖSS'nin ilçede yeniden yapılmasını istediklerini belirten Güyüç, ''Dilekçelerimizde, 1997 yılından bugüne ilçemizde ÖSS sınavlarının yapılmayarak, koca bir ilçenin cezalandırılmasının Anayasa ve insan haklarının ihlal edildiğine ilişkin kurul kararının alınmasını istedik'' diye konuştu.

Öte yandan, Siverek'te bir süre önce 48 sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla kurulan STK Konfederasyonu da ilçede tekrar ÖSS'nin yapılması için imza kampanyası başlatacak. Konfederasyon Başkanı Koçali Aymaz, kampanyayla toplanacak imzaları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve YÖK'e göndereceklerini belirtti.

Haber Merkezi


 
Bu haber 2280 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti