Siverek’te sabah ezanı imsaktan önce okundu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde saatlerin bir saat ileri alınmasından dolayı sabah ezanı hata ile imsaktan önce okundu.

Siverek’te sabah ezanı imsaktan önce okundu
26 Mart 2017 - 12:22

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Avrupa’da saatlerin bir saat ileri alınması ile birlikte Türkiye’de bazı cep telefonlarının otomatikman ileri alınmasından dolayı sabah ezanı merkezi sistem ile 185 merkezde imsak vaktinden 8 dakika önce okundu.

Siverek’te sabah namaz vakti 04.48’de girmesi ile birlikte 05.10’da okunması gereken sabah ezanı, merkezi ezan okuyan görevlinin saatinin otomatikman ileri alınmasından dolayı 04.40’ta 8 dakika önce okundu. Daha sonra ezan okuyan görevlinin ezanı vaktinden önce okuduğunu fark etmesinin ardından sabah ezanı saat 05.10 gibi yeniden okundu.

Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz Siverek İlçe Müftüsü Burhan Barut izinde olduğundan dolayı herhangi bir açıklama yapmazken, konu ile ilgili açıklama Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’tan geldi. Açık, açıklamasında, “Ülkemizde saatlerin ileri – geri alınma uygulanmasının kalkmasından dolayı bazı arkadaşlarımızın saatleri geceleyin otomatikman ileri alınmıştır. Bundan dolayı sabah ezanı imsaktan önce okunmuştur. İmsaktan önce sabah namazını kılan vatandaşlarımızın ihtiyaten namazlarını iade etmesi gerekiyor”

7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, 30 Ekim 2016 tarihinden itibaren, saatlerin ileri-geri alınması uygulamasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3360 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi