SİVEREK'TE SAĞLIK TARAMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa il sağlık müdürlüğü tarafından Siverek sağlık grup başkanlığına gönderilen gezici sağlık aracı ile vatandaşlara sağlık

SİVEREK'TE SAĞLIK TARAMASI
16 Nisan 2009 - 17:34
hizmeti verilmeye başlandı.
          İlk olarak ilçenin Fırat mahallesinde bulunan canlı hayvan pazarında hizmet vermeye başlayan sağlık aracında, bir günde yaklaşık 400 kişi sağlık taramasından geçirildi.
         Canlı hayvan pazarına gelen vatandaşlar gezici sağlık aracında muayene olarak tahlil yaptırdı.
       Tam donanımlı gezici sağlık aracında muayene olan vatandaşlardan bazılarına, gezici sağlık kabininde bulunan ilaçlardan verildi.
      İlçe sağlık grup başkanı Dr Zülküf Hamidanoğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi. ‘’ il sağlık müdürlüğü ve ilçe kaymakamımızın destekleri ile ilçede hizmet veren gezici sağlık aracımızda bir uzman doktor, ebe hemşire laborant bulunmaktadır. Aracımızda gerektiğinde doğum bile yaptırılabiliyor tam donanımlı sağlık aracı ile sağlık ocaklarına ve hastanelere ulaşamayan vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz, sağlık taramasından geçirilen vatandaşların bazıların devlet hastanesine sevk ediyoruz. Dedi.
 Gezici sağlık kabininde muayene olan vatandaşlar’’ yapılan uygulamanın güzel olduğunu ücretsiz olarak muayene olduklarını, başta kan şekeri, olmak üzere gereken tahlillerin yapıldığına dikkat çekerek uygulamadan memnun kaldıklarının’’belirtiler.
Bu haber 2648 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu