SİVEREK'TE SAKALI ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Peygamber efendimizin kutsal emanetlerinden kabul edilen Sakal-ı Şerif (Lihle-i Şerif) Kadir Gecesi münasebetiyle ziyarete açıldı

SİVEREK'TE SAKALI ŞERİF ZİYARETE AÇILDI
13 Temmuz 2015 - 08:27

Peygamberimizin efendimizin kutsal emanetlerinden kabul edilen Sakal-ı Şerif (Lihle-i Şerif) mübarek Kadir gecesi münasebetiyle Siverek Ulu Camii avlusunda ziyarete açıldı.

Her yılın Ramazan ayının 26. günü sabah namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, Siverek Müftülüğü tarafından yaşanılan izdihamları önlemek amacıyla gece saat 02.00’de ziyarete açıldı. Cami minberindeki sandık içerisinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, müftülük yetkilileri tarafından tekbir ve salâvatlarla, sandıktan çıkarılarak, baş üzerinde cami avlusuna çıkarıldı. Burada 63 kat ayrı ayrı güzel kokulu beze sarılı bulunan Sakal Şerif, tekbir ve salâvatlarla sarılı olduğu bezden çıkarılarak halkın ziyaretine açıldı.

Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek amacıyla uzun kuyruklar oluşturan halk, polis kontrolünde sıra ile Sakal-ı Şerifi ziyaret etti. Sakal-ı Şerif bugün saat 15.30’a kadar erkekler için ziyarete açık kalacak. Yarın saat 09.00 ile15.30 arası ise bayanlar için ziyarete açılacak.

Sakalı Şerif ziyareti sırasında fenalaşan bir vatandaşa 112 acil servis elemanları müdahale etti.

Sakal-ı Şerif’in Siverek'e gelişi

Sakalı Şerif"in Siverek’e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Siverek"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit"in makamına gelerek, Sultan'dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif’i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif’i Siverek"e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyükbaş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-ı Şerif"in Siverek"e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü Ağa her konaklama yerinde bir büyükbaş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek"e getirmiştir. Sakal-ı Şerif her yıl Kadir gecesi sabahı halkın ziyaretine açılır.

Yusuf Eyüp Sarı / www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2569 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek