SİVEREK'TE SUSUZ YAZ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde köylere hizmet götürme birliği tarafından sondaj çalışması yapılmasına rağmen su bulunmayan köylerde bu yıl

SİVEREK'TE SUSUZ YAZ
01 Mayıs 2008 - 16:38
yağış olmadığından dolayı göletlerde kuruyunca bazı köyler kilometrelerce uzakta bulunan kaynak sularlından köylerine su taşımak zorunda kalıyorlar.
   Karacadağ bölgesinde bulunan Erkonağı Küçük çavuşlu köylüleri içme suyu ihtiyacını köyün yaklaşık beş kilometre uzağında bulunan kaynak suyundan karşılıyorlar.
   Bu yıl yağış olmadığı için hayvan sulama göletlerinde ki sularlın çekildiğini, hayvanları sulamak ve diğer ihtiyaçları için traktörlerle merkeplerle köyün uzağında bulunan başka köyleri su kaynaklarından köylerine su taşıdıklarını belirten Hamza Hatipoğlu yaptığı açıklamada şöyle devam etti’’Bu yıl bölgede son on yılın susuz yazı yaşanıyor. Daha önce sadece içme suyu için kilometrelerce uzaktan su taşırken, bu yıl kuraklığın etkisiyle hayvan sulama göletlerimizde kurudu. Hayvanlarımız için traktörlerle eşeklerle su taşıyoruz’’dedi.
Bu haber 2110 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti