SİVEREK'TE TARIM GÖÇÜ BAŞLADI

MEHMET SEZGİN SİVEREK GÖRÜNTÜLÜ HABER: İzlemek İçin http://www.youtube.com/watch?v=EIrSoeJNh4k  Tıklayın.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tarım göçü başladı. Tarım işçiliğine giden aileler yanlarına eğitim gören ilköğretim ve lise öğrencisi çocuklarını da alarak başka illerde tarım işçiliğine götürüyorlar. İlçenin kenar mahallelerinde oturan ve

SİVEREK'TE TARIM GÖÇÜ BAŞLADI
14 Mayıs 2007 - 11:32
tarım işçiliği yaparak geçimlerini sağlayan yaklaşık 30 bin insan mayıs ayının ilk haftasından itibaren tarım işçiliği için başka illere çalışmaya gittiklerini belirten tarım isçileri. 70 kişilik gruplar halinde eşyalarını yükledikleri kamyonların üstleri çadırlanarak eşyaları ile birlikte kamyon içinde 75 kişi hayatlarını riske atarak çalışmaya gidiyorlar. Büyük çoğunluğu öğrenci olduğu görüldü.    Geçimini tarım işçiliği yaparak sağlayan ve 10 çocuk babası olduğunu belirten Sefer Sarıçiçek (42) yaptığı açıklamada şöyle dedi.’’ Ben 10 çocuk babasıyım Siverek’te iş imkanı yok yapacak bir işim yok yoksulum 10 çocuğum var hepside okuyor, çocuklarımı okuldan alıp Konya iline şeker pancarı toplamaya götürüyorum, yaklaşık 5 ay sonra dönecem. ‘’ dedi.
     Okullarını yarıda keserek aileleri ile birlikte tarım işçiliğine giden 5 sınıf öğrencisi Rukiye Sarıçiçek’’ 5 sınıf öğrencisi olduğunu okuldan çıkıp tarım işçiliğine gittiğini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşlarına boğunlan 5 sınıf öğrencisi Rukiye karnesini almadan tarım işçiliğine gitti.
 Siverek’te 5 bin öğrenci yaklaşık her yıl 3 ya eğitim ve öğretimden uzak kaldığı belirtildi.
    İlçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ailelerin bir çoğunun okul idaresinden izin almadan çocuklarını tarım işçiliğine götürdüğü Siverek’ te yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitimden yoksun kaldığını belirtti.
    İlçenin kenar semtlerinden tarım işçiliğine giden yaklaşık 30 bin kişinin hayatlarını tehlikeye atarak üstü çadır ile kaplanan kamyonlarla gidiyor.

Bu haber 2190 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu