SİVEREK'TE YAZ KUR'AN KURSLARI CIVIL CIVIL BAŞLADI

Deniz UğurluŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklar yüce kitabımız Kur’anı Kerim’i öğrenmek amacıyla yaz Kur’an kurslarına akın etti.

SİVEREK'TE YAZ KUR'AN KURSLARI CIVIL CIVIL BAŞLADI
19 Haziran 2012 - 11:11

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrenciler Kur’ânı Kerim öğrenmek amacıyla Cami, Kur’an kursu, vakıf ve dernekler tarafından açılan Kur’anı kerim kurslarına koştu. 28 Şubat ürünü “Kur’an Kerim öğrenimdeki yaş sınırlamasının” kaldırılmasının ardından geçen seneye oranla öğrenci sayısında artış göze çarparken, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’anı kerim öğrenimde köklü değişimler yaptı.


Konu hakkında açıklama yapan Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, tüm çocukları yaz Kur’an kurslarına davet ederek şöyle konuştu: “Okulların tatil olduğu yaz aylarında öğrencilere Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ülkemizin tamamında olduğu gibi Siverek Merkez ve köylerimizdeki tüm cami ve Kur’an Kurslarımızda yaz kursları dün itibari ile açılmıştır. Bu kurslar Kur’an öğretimi ve din eğitimi alanındaki önemli bir boşluğu dolduracaktır. Çocuklarımızın din eğitimi almak için yaz kurslarına devam ettiği dönem; kötü arkadaş edinme, sigara ve uyuşturucu kullanımına başlaması açısından hassas bir dönemdir. Bu dönemde öğrencilerin yaz kurslarına katılıp, iyi bir arkadaşlık ortamında Kur’an öğrenmekle meşgul olması, İslam ahlakını çocukluğun bu döneminde yaşamaya çalışması, onu hem bu hassas dönemde hem de hayatın ileriki yıllarında olumsuz alışkanlıklardan ve yanlış yollara sapmaktan alıkoyacaktır. Cami ve Kur’an Kurslarında yaz aylarında düzenlenen kursların önemli bir sosyal hizmet olduğunu söylemek de mümkün. Değişik okul ve aile çevresinden gelen çocuklar, cami ortamında Kuran ve dini bilgiler öğrenme amacı etrafında birbirleriyle kaynaşmakta, gençliğin erken döneminde birlik ve beraberlik örnekleri sergilemekteler”


Yaz kurslarımız üç ayrı kur sistemi üzerinde devam edeceğini belirten Yazar, “Kur’an-ı Kerim okumayı hiç bilmeyen, az bilen ve iyi bilenlere seviyelerini geliştirmek için ayrı ayrı eğitimler verilecektir. Böylece tekrarlamaların önü kesilerek, kursların daha faydalı olması sağlanacak. Hazırlanan kur sistemine göre birinci dönem 18 Haziran’da başlayan yaz kurslarımız, 17 Ağustos tarihinde sona erecek. Günde 3’er saat olarak verilecek eğitimlerin ilk 2 saati Kur’an-ı Kerim öğrenme geriye kalanı ise dini bilgilere ayrılacak” dedi


www.siverekgenclik.com































Bu haber 3126 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması